Varna24.bg Как тече изграждането на грандиозния нов булевард на Варна

...
Varna24.bg Как тече изграждането на грандиозния нов булевард на Варна
Коментари Харесай

Само във Varna24.bg: Ето как тече изграждането на грандиозния нов булевард на Варна и какво ще е готово до 15 август

Varna24.bg Как тече построяването на грандиозния нов бул. на Варна и какви спънки среща компанията реализатор, разяснява за Varna24.bg изпълнителният шеф на " Хидрострой " Николай Пашов. 

По негова информация през миналият месец, макар неприятните метеорологични условия – проливни дъждове, които пречиха на естественото протичане на строителните действия, на бул. " Левски ", са изпълнени забележителен размер строителни действия, от които:

·      Изкопи – 58000 м3.

·      Пилоти за подпорни стени – 1820 бр.

·      Канализации – над 2200:

·      Водопроводи – над  2000 м;

·      Изграждане на ново дере – 500 м.

·      Монтиране на стълбове за улично осветяване – 100 бр.

·      Полагане и евакуиране на кабелни линии – 1300 м.

·      Временно изместване на кабелни линии – над 10 км.

·      Временно изместване на трасета кабели за телеком – над 500 м.

" В хода на осъществяване строителните действия се натъкваме на различни предпоставки за закъснение на строителството – неналичия в проектната част, несъответствия в подземния кадастър и действителното разположение на подземните комуникации, дъждовете и други, които съумяваме да преодоляваме с общи усилия от страна на всички участници в капиталовия развой, без това да се отразява на графика и да е причина за генериране на забавяне по обекта.

Но максимален проблем обаче за осъществяването на бул.  " Васил Левски “ са неприключилите отчуждителни процедури и неосвободените от постройки земи, попадащи в регулацията на обекта, които възпрепятстват изпълнението на основни съоръжения и подземни проводи за вода и канализация, които отчуждителни процедури, съгласно информацията, с която разполагаме се очаква да продължат до 30.10.2018г., сподели Николай Пашов.

За 15 август се планува да е приключено изпълнението на южната част от съоръжението на бул. " Сливница “ и северната част от това на бул.  " Вл. Варненчик “, както и частта от кръговите кръстовища и методите към по двата булеварда и южното обслужващо платно на бул. " Левски " сред тези кръгови кръстовища. Останалите елементи от тези уреди ще бъдат пуснати за движение след като се изградят новите трасета за водопроводите, чието строителство, както отбелязахме по-рано е възпрепятствано от провеждащите се все още отчуждителни процедури. Ще бъде приключен сектора от главното трасе на бул. " Левски " включително и локалните платна от ул. " Подвис " до ул. " Прилеп ", локалното платно и част от главното трасе на булеварда в сектора от " Вл. Варненчик " до ул. " Г. Пеячевич ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР