Варна. Зеленият морски двор на Варна отпразнува първия си рожден

...
Варна. Зеленият морски двор на Варна отпразнува първия си рожден
Коментари Харесай

Зеленият морски двор на Варна отпразнува първия си рожден ден

Варна. Зеленият морски двор на Варна отпразнува първия си рожден ден на 04.12.2019 година Този прелестен празник бе маркиран с доста игри, дарове, забави и изненади за най – дребните гости. За 12 минали месеца деца, родители и експерти дружно се развиваха и израстваха, падаха и ставаха, дружно изграждаха доверие един към различен. Това оповестиха от пресцентъра на Медицински университет – Варна .

Той отвори порти предходната година по образеца на стотици съществуващи по света сходни центрове. Зеленият морски двор на Варна е едно по-специално място за най-малките и техните родители, място основано за срещи, размишления, акомодация и развиване. В уютна и спокойна среда, в наличието на експерти, децата вършат първите си стъпки в общуването си с връстници и външния свят, а родителите могат да поговорят със експерти - психолози, логопеди, педиатри и педагози. На това място за превозване на свободното време, родителят, който съпровожда детето си почива, комуникира с други родители и има опция за обществени срещи.

Центърът приспособява, ползва и развива концепциите на френския психоаналитик и пионер в детската разбора Франсоаз Долто и на към този момент наложеният български опит в основания подобен център през 2015 година в София. Зеленият морски двор на Варна, по сходство на френската Зелена къща, приема деца от 0 до 3 години и техните родители в детския ъгъл на Морско казино Варна. Основните цели на плана, зад които стои Катедрата по „ Хигиена и епидемиология ” към Факултета по публично опазване на здравето на МУ-Варна, с поддръжката на Френския институт в България, са ранна социализация, диагностика и предварителна защита.

МУ-Варна е част от началото на концепцията за основаване на Зеления морски двор, от нейното реализиране и развиване. Това ново пространство носи доста религия и наслада за децата и техните родители, дава убеденост на всички, че нещата могат да се случат по нов метод, стига да има предпочитание, дисциплинираност, професионализъм и най – към този момент възприятие за обединеност, съобщи проф. Тодорка Костадинова – Заместник – ректор „ Международно съдействие “.
За една година екипът, който реализира реализацията на Зеления морски двор реализира доста.

Световната здравна организация е селектирала 4 положителни практики от всички, които са били приложени от разнообразни институции и страни, и една от тях е Зеленият морски двор на Варна, което е едно самобитно самопризнание, че това неповторимо място е съответно приложение на правилата на Франсоаз Долто и има сериозен принос към грижата за ранното детско развиване, означи доцент Емануела Мутафова.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР