Варна. Завърши участието на базов миночистач Прибой от състава на

...
Варна. Завърши участието на базов миночистач Прибой от състава на
Коментари Харесай

Варна: Базов миночистач „Прибой” от състава на флотилия бойни и спомагателни кораби на българските Военноморски сили се завърна от участие в учението „Ariadne- 2018”

Варна. Завърши присъединяване на базов миночистач „ Прибой ” от състава на флотилия бойни и спомагателни кораби на българските Военноморски сили в учението на противоминните сили на Военноморски сили на Република Гърция „ Ariadne- 2018 ”. Това оповестиха то пресцентъра на Военноморски сили . Учението се организира в интервала от 9 до 16 март в акваторията на залива Патра и източната част на Йонийско море. На 5 март „ Прибой ” напусна пункт за базиране Бургас и извърши преход до пристанище Патра, Република Гърция. По време на прехода, който бе осъществен в тежки метеорологични условия (силен вятър и вълнение), корабът мина през проливите Истанбул и Чанаккале, както и около нос Матапан (най-южната част от континентална Европа).
В учението „ Ariadne-2018 ”, с изключение на нашия транспортен съд, участваха и кораби от състава на противоминните сили на Военноморски сили на Република Гърция, Кралство Англия, Кралство Испания, Република Италия, Република Турция и Република Румъния.
По време на задграничното си корабоплаване базов миночистач „ Прибой ”, под командването на своя пълководец капитан III сан Христо Гинев, проплава над 1800 морски благи, прекара над 300 часа на море и сполучливо извърши всички сложени задания.
Екипажът на кораба взе участие в отработването на извършения по осъществяване на кораби през авансово протрален канал, битка с асиметрични закани, отразяване на офанзивите на въздушен съперник, разписание по приемане и предаване на леки товари и поща на море, тактическо маневриране и противоминни интервенции с контактен трал. При осъществяването на противоминните интервенции с контактен трал беше протралена една котвена мина.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР