Варна загуби своя голяма личност.Напусна ни един изключително ерудиран и

...
Варна загуби своя голяма личност.Напусна ни един изключително ерудиран и
Коментари Харесай

Почина проф. Иван Мерджанов

Варна загуби своя огромна персона.

Напусна ни един извънредно ерудиран и сърдечен човек, огромен експерт и уважавана персона, чиято добрина и безрезервност бяха респектиращи и почтени за почитание, пише 

Напусна ни проф. Иван Мерджанов, д.п. – дълготраен учител в Департамента по чуждоезиково образование, връзки и спорт в Медицински университет – Варна, лингвист, професор по педагогика, обичан сътрудник, другар и персона, която беше измежду престижите, помогнали на хиляди младежи да следват фантазиите си за сполучлива реализация в здравната специалност, член на Съюза на германистите в България и на Съюза на преподавателите по немски език в България.

Проф. Иван Мерджанов е роден през 1962 година в гр. Варна.

Завършва Първа езикова гимназия с профил „ Немски език ", а по-късно и компетентност " Немска лингвистика " във Великотърновски университет " Св. св. Кирил и Методий ". Част от следването си реализира в Университет Росток, Германия. Специализира модерна немска литература във Велико Търново. Гимназиален преподавател в Провадия (1987-1990) година и учител и началник на Катедрата по непознати езици на Стопанска академия " Д. А. Ценов " – Свищов (1990-1992).

Проф. Иван Мерджанов посвети повече от 30 години на работата си в Медицински университет „ Проф. доктор П. Стоянов " - Варна. От 1992 година работи като учител и старши учител по профилиран немски език за медицински цели към Катедрата по непознати езици, а по-късно - Департамент по чуждоезиково образование, връзка и спорт към МУ-Варна.

Докторската си дисертация на тематика " Дидактико-методически аспекти на създаването и приложението на Интернет-базирана образователна среда за образование по профилиран (немски) език на студенти по медицина " пази през март 2013 година, с което придобива просветителната и научна степен „ Доктор ". Има над 30 изявления и участия в научни конференции, специализирал е в Залцбург, Дюселдорф и Мюнхен, Германия. Основните научни разработки на проф. Мерджанов са в региона на методиката на чуждоезиковото образование и приложението на цифровите медии в преподаването на профилиран непознат език.

Поклон, професоре!

" Петел ", Академичното управление на МУ-Варна и всички сътрудници на проф. Мерджанов в университета, изричат своите най-искрени съболезнования за загубата към фамилията, околните и приятелите му.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР