Варна. Във Варна бе представена новата институция за пътна безопасност

...
Варна. Във Варна бе представена новата институция за пътна безопасност
Коментари Харесай

Варна: В града бе представена новата организация Институт за пътна безопасност

Варна. Във Варна бе показана новата институция за пътна сигурност – Институт за пътна безопасност-Варна, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Варна . На конференцията участваха съучредителите Евгени Бонев, Ралица Терзиев, Юлиан Арнаудов и Анелия Танева, които са представители на новата институция за Варна.
„ Невъзможността на страната сама да се опълчи дейно на пътнотранспортния травматизъм в страната и изхождайки от това, че сигурността на придвижването по пътищата е споделена отговорност, в края на 2017 година създадохме Институт за пътна сигурност, като самостоятелна неправителствена организация, в която обединихме експертния капацитет на гражданското общество в страната, с цел да подкрепя активността на институциите във връзка с проблемите на сигурността на придвижването по пътищата “, изясни Анелия Танева. По думите й съгласно изследване на международната процедура в множеството европейски страни и Съединени американски щати действат национални институти за пътна сигурност.
„ Те пълноценно управляват процесите, свързани с сигурността на придвижването по пътищата, като следят активността на институциите, проучват първичната информация по тематиката, интензивно контактуват с жителите и всички заинтригувани страни, с цел да дават ефикасни решения на съществуващите проблеми. Те са самобитен мост за положителни практики в народен и интернационален проект “, добави Анелия Танева. тя акцентира, че основаването на Институт за пътна сигурност е предложено на България от Организация на обединените нации и Световната банка. Като цели и задания организацията си слага подготовката на справедлив разбор на пътнотранспортните катастрофи и аргументите, водещи до тях, правене и разпространяване на отчети, разбори и проучвания за положението на пътната сигурност и успеваемостта на противодействието на пътнотранспортния травматизъм, както и реализиране на непрекъснат мониторинг на активността на всички институции виновни за пътната сигурност.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР