Варна. Варна ще бъде домакин на един проект, който събира

...
Варна. Варна ще бъде домакин на един проект, който събира
Коментари Харесай

Мултимедиен концерт „Да докоснем Португалия!“ ще се проведе на 12 юни във Варна

Варна. Варна ще бъде хазаин на един план, който събира любовта на изпълнителите от „ Rumos Ensemble ” към тяхната родна страна и увлича хора от разнообразни народности в откриването на културни благосъстояния, напластявани с епохи в музиката, архитектурата, изобразителното изкуство и метода на живот, ", съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Варна . Спектакълът ще гостува в морския град на 12 юни в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център, откакто към този момент е получил високите оценки на рецензията и публиката на четири континента.

„ Да докоснем Португалия! ” е мултимедиен музикален план на трима типичен португалски реализатори с блестяща интернационална кариера – пианиста Жоао Вашко, цигуларката Ан Виторино Д’Алмейда и кларинетиста Луиш Гомеш. Проектът е показан за първи път в Лисабон през април 2015 година и от този момент става дипломат на португалската музика и просвета по света, шествайки по сцените в Германия, Франция, Швейцария, Дания, Съединени американски щати, Бразилия, Южна Африка,Тунис, Намибия, Куба, Кабо Верде и Китай.

Ще прозвучат аранжименти за трио на обичайната музика от 10 района на Португалия, а образната доминанта на спектакъла ще бъдат истинските фрагменти, разкриващи естествената хубост и величествената архитектурата на страната, пасторалните и градски пейзажи подиуми, кипежа на виталната сила в живописните квартали, достолепието на паметниците на културата, вихъра на танците.

Проектът е красива опция за българската аудитория да се допре до духа на Португалия и да опознае културното благосъстояние и многообразие на една от най-атрактивните европейски страни.

Мултимедийният музикален план „ Да докоснем Португалия ” се показва във Варна във връзка закриването на Португалското председателство на Съвета на Европейския съюз. Организатори са Община Варна и Елит Проджектс Мениджмънт с изключителната поддръжка на Посолството на Португалия в София и Институт „ Камойш ”.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР