Варна. Варна се присъединява към голямо семейство на Шампионската лига

...
Варна. Варна се присъединява към голямо семейство на Шампионската лига
Коментари Харесай

Варна става домакин на Шампионската лига по ветроходство

Варна. Варна се причислява към огромно семейство на Шампионската лига по ветроходство в дните от 11-ти до 13-ти юни, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Варна . В международен проект това е самодейност на ISLA (International Sailig League Association), целяща популяризирането, развиването и триумфа на ветроходството. Форматът включва 20 страни участници, 300 клуба, над 3 000 ветроходци и повече от 100 извършени надпревари в Европа през 2020. Наред с България, част от лигата са страни като Съединени американски щати, Швейцария, Англия, Русия, Белгия, Финландия и други.

Организатор на влиятелната конкуренция в България е BORA Sailing, в партньорство с ЛЗ Яхтинг 1991 и Семеен кодекс Ултрамарин, публиката ще може да следи надпреварата от зоната за отдих на Морска гара-Варна през целия идващ уикенд. Състезанието е извънредно оспорвано и атрактивно както за присъединяване, по този начин и за наблюдаване. Ветроходците ще се състезават с еднотипни лодки, в два спортни дни и се чака да проведат над 20 гонки.

Интересното при този вид съревнования е, че за разлика от огромните регати с килови яхти, да вземем за пример, където се вземат поради коефициенти и разликата в яхтите оказва неизбежно въздействие върху резултата, тук екипажите сменят лодката на всяка гонка, което трансформира крайното класиране в следствие само от спортните им умения.

Състезанието ще бъде клубове против клубове – Fleet race с 4 еднотипни лодки SB20. Победителят в BORA Sailing Championship 11-13 Юни Варна`2021, печели присъединяване в EUROSAF Club Sailing Championship 2021, което ще се организира на 26-29.08.2021 във Виена (Австрия). Организаторите възнамеряват още две събития, а точно съревнование сред 11.09 – 12.09 в Поморие и още едно в язовир Искър през октомври, спечелилите от трите събития тази година ще решат кои два клуба да отидат на квалификации на Sailing Champions League (SCL) през 2022.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР