Варна. Служители на Главна дирекция Охрана“ и надзиратели от затвора

...
Варна. Служители на Главна дирекция Охрана“ и надзиратели от затвора
Коментари Харесай

Служители на Главна дирекция „Охрана“ и надзиратели от затвора във Варна отново се събраха на протест пред Съдебната палата в града

Варна. Служители на Главна дирекция „ Охрана “ и надзиратели от пандиза във Варна още веднъж се събраха на митинг пред Съдебната палата на пл. " Независимост " в града, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Варна . Основните претенции на протестиращите са за приравняване на трудовото им заплащане с това на чиновниците в Министерство на вътрешните работи, равнене на характерните условия на труд с тези на Министерство на вътрешните работи, както и възстановяване изискванията на труд. Златан Богоев, помощник по защита в Областна дирекция „ Охрана “ – Варна, изрече възмущението си от отношението на Министерството на правораздаването и Министерството на финансите към чиновниците на Главна дирекция „ Охрана “, чиновниците от местата за отнемане от независимост и следствените арести.
„ Чудя се за какво се прави този двоен стандарт в бранш „ Сигурност “ и не мога да намеря разумно пояснение. Ние също работим с този престъпен контингент, с който работят сътрудниците от Министерство на вътрешните работи, охраняваме правосъдните здания, охраняваме магистрати, чиновниците в тези здания, хората, които са ангажирани с целия правосъден развой. И в действителност си задавам въпроса за какво се прави този двоен стандарт, кой има изгода от това – обществото, жителите, самите чиновници или нарушителите “, означи Златан Богоев. По думите му в дирекцията има дефицит на хора и е належащо увеличение на състава.
Вторият митинг, който се провежда от Синдикат " Охрана ", бе подсилен от Синдиката на чиновниците в пандизите в България. Първият митинг пред Съдебната палата в града се организира на 31 януари. На 23 февруари следва митинг на надзирателите, който ще се организира в региона на пандиза. Синдикатът на чиновниците в пандизите в България упорства за равнене на обществения статут и възнагражденията на чиновниците в бранш „ Сигурност “ и прекратяване на дискриминационното отнасяне на чиновниците на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ и Главна дирекция „ Охрана “.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР