Варна. Синята светлина, която се излъчва от екраните на монитори,

...
Варна. Синята светлина, която се излъчва от екраните на монитори,
Коментари Харесай

Д-р Георги Томов, Медицински център SanaMedic – Варна: Синята светлина, която се излъчва от екраните на монитори, телефони и телевизори, влияе негативно върху кожата

Варна. Синята светлина, която се излъчва от екраните на монитори, телефони и тв приемници, въздейства отрицателно върху кожата. Това сподели в изявление за Радио „ Фокус “ – Варна доктор Георги Томов, експерт по кожни и венерически заболявания, естетична дерматология и лазерна медицина в Медицински център SanaMedic - Варна. „ Градската среда и методът на живот влияят върху кожата ни, само че съгласно последни изследвания и изявления върху кожата въздейства и така наречен „ синя светлина “, която се излъчва от екраните на компютри, телефони и тв приемници. Затова на пазара са налице и козметични артикули, които съдържат субстанции, предпазващи от така наречен „ синя светлина “, изясни доктор Томов.
Според експерта кожата би трябвало да бъде добре почиствана с мицеларен разтвор или други почистващи средства, както и ежедневно да бъде хидратирана, защото в градска среда тя е подложена на замърсяване и UV радиация. „ Това са главните фактори, които въздействат на кожата “, добави доктор Георги Томов.
По отношение на идния зимен сезон доктор Георги Томов съобщи, че е подходящо кожата да бъде предпазена с кремове с по-плътна текстура. „ Сутрин би трябвало да се нанася по-плътен крем, може и хидратиращ, а за вечер да оставим серумите и флуидите, които са с по-нежна текстура “, сподели още доктор Томов. По думите му за хората, които работят навън, е желателно кремът, който се слага заран, да бъде с със слънцезащитен фактор.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР