Варна ще вземе Благодатния огън от Гюргево, съобщи днес Варненският

...
Варна ще вземе Благодатния огън от Гюргево, съобщи днес Варненският
Коментари Харесай

Варна ще вземе Благодатния огън от Гюргево

Варна ще вземе Благодатния огън от Гюргево, заяви през днешния ден Варненският и Великопреславски митрополит Йоан. По думите му се чака делегацията да дойде от Румъния към 23 часа в събота. Вечерното свещенодействие ще стартира малко по-късно, а владиката ще излезе пред Катедралния храм да огласи Възкресението Христово към 23,55 ч.
Още по тематиката
В и пред храмовете ще има основана организация за придвижването на миряните. По думите на митрополита в пространствата миряните би трябвало да са с маски. Миналата година хората бяха с персонални защитни средства и пред храма, сподели още владиката и моли и в този момент всеки да демонстрира разсъдливост и да пази както себе си, по този начин и останалите.

Митрополит Йоан добави, че Благодатният огън ще бъде съхраняват и поддържан в Катедралата във Варна няколко дни, тъй че всички, които имат предпочитание, ще могат да си вземат от него. Той добави, че ремонтът на най-големия храм в епархията ще продължи евентуално до края на годината. В момента тече позлатяването на централния купол, а камбаните към този момент са заменени. Предстои да бъде стегнат покривът на Катедралата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР