Варна се представи на пет международни туристически изложения от началото

...
Варна се представи на пет международни туристически изложения от началото
Коментари Харесай

Само през януари Варна се представи на 5 международни изложения 


Варна се показа на пет интернационалните туристически изложби от началото на годината във Виена, Щутгарт, Цюрих, Истанбул и Братислава. По време на туристическите тържища са показани новите рекламни материали на Община Варна – тематични дипляни, на 5 езика, които показват опциите за морски, ваканционен, културен, SPA, състезателен, събитиен и еко туризъм. Представена е и новата имидж листовка с измененията, настъпили в града през последните две години, оповестиха от дирекция „ Туризъм “ към Община Варна.
Курортите по родното Черноморие и информацията за забележителностите във Варна са провокирали интереса на посетителите във Виена. Положителен резултат за самостоятелните пътувания оказва и ежедневната целогодишна линия Варна- Виена на австрийския транспортьор, както и откриването на директна такава от нискобюджетната Wizz Air на 28 април тази година. Няколко огромни туроператора (TUI, Billa, Der Touristik, Reisen.at и FTI Reisen) предлагаха туристически пакети за северното Черноморие, главно на курорта Златни пясъци, с директни полети до Варна от Виена, Граац, Залцбург и Линц. Чартърните им стратегии започват от началото на май доникъде на месец октомври, показват от дирекция „ Туризъм “.
Семейства с деца са били преобладаващите гости на „ CMT ” – Щутгарт, където се организира юбилейното 50-то издание на най-мащабното туристическо ревю освен в Германия, само че и в Европа. Голяма част посетителите са употребили ранните понижения, годни до 31-ви януари и се интересуват от спомагателна информация за благоприятни условия за еднодневни екскурзии и развлечения в региона на Варна.
В Цюрих доста от туристите са се интересуват от опциите да посетят българското Черноморие самостоятелно. Представена им е опцията да употребяват нискотарифния транспортьор Wizz Air, който свързва целогодишно Варна с немския град Меминген. През летния сезон от средата на май до края на септември туроператорите имат чартърна стратегия с директни полети от Цюрих и Берн до Варна и Бургас.
Варна взе участие за шести път в ревюто в Истанбул, където българският щанд се радва на голяма посещаемост, в това число от заселници, които се интересуват от всички благоприятни условия за пътешестване и туризъм – спа, еко, културно-исторически и други Турският пазар бележи растеж последните години като за 2017 година нарастването е над 20 % за страната, а за дестинация Варна растежът е 8% на полетите по отношение на предходната година. За повторно Община Варна се показа и на интернационалното туристическо ревю в Братислава. Посетителите се интересували от опциите за вело, къмпинг, рафтинг туризъм и юношески лагери. Организаторите са обезпечили и посещаване на борсата за доста възпитаници и студенти от профилирани образователни заведения, свързани с туристическия бизнес.

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР