Варна. Повечето хора си представят полицейските кучета като по филмите,

...
Варна. Повечето хора си представят полицейските кучета като по филмите,
Коментари Харесай

Георги Георгиев, ОДМВР – Варна: Повечето хора си мислят, че полицейските кучета са като комисар Рекс

Варна. Повечето хора си показват полицейските кучета като по филмите, свързват ги с известния воин от дребния екран комисар Рекс. Това разяснява лидерът на полицейско куче Георги Георгиев от структурите на ОДМВР – Варна, който взе участие в концерта „ С любов за децата, в памет на бащите герои “ в Морската градина във Варна, отдаден на децата на починали чиновници на Министерство на вътрешните работи, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Варна . От пет години Георги Георгиев е обучител и сътрудник на Джони. Работата на двамата се показва в това да охраняват Морската градина и да наблюдават за публичния ред. Всеки ден Джони обикаля Приморския парк в продължение на 6 часа. Досега, обаче, не му се е налагало да хваща извършители. Георги Георгиев е взел кучето от развъдника в Берковица, още когато то е било на 40 дни. Двамата са ходили на школа там и ще служат дружно до момента в който Джони има тази физическа опция. Той се образова непрекъснато, а когато не е на работа, живее в развъдника за служебни кучета в квартал „ Владиславово “. Там се обслужва като всеки домакински любим, след което излиза на работа, с цел да извършва поставените му задания.
На демонстрациите под Пантеона в Морската градина имаше още две полицейски кучета, които посетителите можеха да пипнат, както и да беседват с водачите им. Сред четириногите сътрудници на Джони има и такива, които са подготвени да откриват взривни субстанции или опиати, както и изгубени или търсени лица. „ Всеки лидер образова своето куче и по едно и също време с това му е и сътрудник “, изясни още Георги Георгиев.
10-ят юбилеен концерт „ С любов за децата, в памет на бащите герои “ се организира на амфитеатъра под Пантеона в Морската градина във Варна. Проявата се провежда от структурата на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи във Варна, която празнува тази година 10 години от своето учредяване. Гости на събитието бяха министърът на вътрешните работи Младен Маринов, министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът Иван Портних, регионалният шеф Стоян Пасев, шефът на ОДМВР – Варна комисар Даниел Пашов и шефът на ОДМВР – Добрич комисар Никола Панчев. Инициативата е в поддръжка на децата и фамилиите на починали и потърпевши при осъществяване на служебния си дълг служители на реда и пожарникари от регионалните структури на Министерство на вътрешните работи. Средствата, събрани по време на концерта, ще отидат за подкрепяне на децата и фамилиите им.
Диана СТОЕВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР