Варна. Поредица от рождественски инициативи ще се проведат през този

...
Варна. Поредица от рождественски инициативи ще се проведат през този
Коментари Харесай

Поредица от рождественски инициативи започват в храма „Св. Атанасий“ във Варна

Варна. Поредица от рождественски начинания ще се проведат през този месец в храма „ Св. Атанасий “ във Варна във връзка идния огромен християнски празник Рождество Христово. Това оповестяват от Варненската и Великопреславска митрополия .

През месец декември ще се проведат обичайните „ Рождественски четения “. Програмата ще бъде открита от 11 часа на 8-ми декември с сказка на тематика: „ Човешкото единодушие през днешния ден – Вавилон или Петдесятница? “. Неин преподавател ще е доцент доктор Ивайло Найденов, декан на БФ при СУ „ Св. Климент Охридски “. На 13-ти, от 18.00 часа, в храма ще бъде изнесена и друга сказка на тематика: „ Къде е Бог? “. Тя ще бъде показана от Протойерей Анатоли Тодоров.

От 11 часа на 15-ти декември миряните могат да чуят лекцията на гл. ас. доктор Татяна Иванова от Богословския факултет при СУ „ Св. Климент Охридски “ да „ Рождество Христово – празник и иконография “. Последната от рождественските беседи е на 22-ри декември, от 11 часа на същото място. Тя е на тематика: „ Юдейската пустиня в избавителната история от старозаветни и новозаветни времена и ще бъде показана от доцент доктор Екатерина Дамянова – БФ при СУ „ Св. Климент Охридски “.

Всяка неделя през месец декември в притвора на храм „ Св. Атанасий “ ще се организира благотворителен Рождественски базар. В него ще се оферират картички, разнообразни типове украси, предмети, постни храни, които са дело на разнообразни възрастови групи от енорията. Тази година средствата, които са събрани ще подкрепят още веднъж хора в затруднено материално положение. Базарът ще продължи и на 25-ти декември – Рождество Христово.

На 20-ти декември (петък) 2019 година от 18.00 ч. в Концертното студио на Радио Варна ще се организира Рождественски концерт с присъединяване на детски хор „ Ангели “, школата по Актьорско майсторство при храм „ Св. Атанасий “, както и самостоятелни реализатори от НУИ „ Добри Христов “ – Варна, Вокална групировка „ Бънджи Сингърс “ и други

Навръх 25-ти декември – Рождество Христово, след светата Литургия от 11.00 часа, в храма ще се състои празнична стратегия с присъединяване на църковния хор при храма, децата от неделното учебно заведение и школите по изкуства.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР