Варна отбелязва тържествено 145-годишнината от Освобождението на България.В центъра на

...
Варна отбелязва тържествено 145-годишнината от Освобождението на България.В центъра на
Коментари Харесай

Варна отбелязва тържествено 145-годишнината от Освобождението на България

Варна отбелязва тържествено 145-годишнината от Освобождението на България.



В центъра на града пред Катедралата от 10 до 10,15 ч. се състоя обред по издигането на националното знаме, флага на Европейския съюз и флага на Община Варна. След това жители потеглиха на шествие.



От 11 до 11,15 ч.е военният обред по полагане на венци и цветя на Паметника на украинските войни, загинали за свободата на България в Морската градина на Варна.



От 11,40 до 12,20 ч. ще се състои боен обред по полагане на венци и цветя. пред Паметника на съветските войни, починали за свободата на България в Морската градина на Варна.



Предвидени са и други събития. В 13,30 ч. ще се организира мотошествие " В името на България, като тръгването е от Катедралата по маршрут Катедрален храм - бул. " Мария Луиза " - бул. " 8-ми крайморски полк " - бул. " В. Левски " - бул. " Вл. Варненчик " - Катедрален храм.



От 13,30 до 14 ч. – Военен обред по полагане на венци и цветя на „ Мемориал на починалите съветски войни ” (в местността „ Терасите ”, регион „ Владислав Варненчик ”).



19:30 - 20:00 ч. – Тържествена инспекция (заря) и празнични илюминации на Площад „ Антон Новак ” пред Фестивален и конгресен център - Варна, на входа на Морската градина)

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР