***Варна.От 10.00 часа министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай

...
***Варна.От 10.00 часа министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай
Коментари Харесай

Предстоящи събития на 16 март 2018

***
Варна.
От 10.00 часа министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков ще направи ревизия на ремонта на бул. „ Приморски " в региона на Летния спектакъл. В 10.40 часа той ще ревизира напредъка на финансираните по Оперативна стратегия „ Региони в напредък " поправки на ул. „ Мара Тасева " и бул. „ Първи май " в кв. „ Аспарухово " на кръстовището сред двете улици. В 11.00 часа Николай Нанков ще направи и оглед на построяването на втория стадий от водопровода за кв. „ Аспарухово ". Мястото на инспекцията е под Аспаруховия мост. От 11.10 часа министърът ще инспектира градежа на бул. „ Левски ". Проверката ще бъде при започване на ул. „ Георги Пеячевич ".

***
Пампорово.
От 13.30 часа в зала „ Евридика " на хотел „ Орфей " министърът на околната среда и водите ще открие конгрес на тематика „ Интегрирано ръководство на отпадъците ", проведен от Варненския свободен университет.

***
София.
От 14.30 часа ул. „ Веслец " 13, ет. 2 ще бъдат отворени подадените заявки за присъединяване в лимитираната процедура за „ Производство и доставка на тръби за потребностите на междусистемната газова връзка Гърция-България ". Публичното съвещание ще се организира в наличието на министъра на енергетиката Теменужка Петкова.

***
Плевен.
Инициативен комитет за честване на 100-годишнината от Дойранската епопея и присъединяване на 9-та Плевенска дивизия в нея ще бъде основан в Плевен. В тържественото заседание ще взе участие министърът на защитата Красимир Каракачанов, командирът на Единния център за начална подготовка полковник Николай Бешев и други Форумът ще се организира от 16.00 часа в концертна зала „ Катя Попова ". Ще бъде оповестена самодейността за създаване на монумент на героите от 9-та Плевенска дивизия.

***
София.
От 09.00 часа ще стартира пленарното съвещание на Народното събрание.

***
София.
От 09.30 часа в хотел „ Хилтън " българският комисар по цифровата стопанска система и общество Мария Габриел ще открие Международна конференция „ Сигурно бъдеще за дамите - несъмнено бъдеще за всички ", която се организира под неин патронаж. В събитието ще вземат присъединяване също министърът на правораздаването Цецка Цачева и ръководителят на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и публичен ред Цветан Цветанов

***
София.
От 09.00 часа в ПГТЕ „ Хенри Форд " ще се организира районен конкурс „ Най-добър млад инсталатор ". В него ще вземат участие възпитаници, които се приготвят по специалности в направление „ Електротехника и енергетика ".

***
София.
От 09.30 часа в зала „ Средец " на Хотел Балкан ще се организира Международна конференция на тематика „ Продължаващо здравно образование - поръчител за качество в професионалната процедура и за сигурността на пациента ". От 10.40 часа е планувано сключване на двустранен контракт за съдействие сред Български лекарски съюз и UEMS (Европейски съюз на медицинските специалисти).

***
София.
От 09.30 часа 4-ти състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Ценко Ч., Мартин Ч. и други, на които са повдигнати обвинявания за формиране и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 10.00 часа 6-и състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Даниел Б., Христо П. и други, на които са повдигнати обвинявания за образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 10.00 часа 3-ти състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Николай Т., Галин М. и други, на които са повдигнати обвинявания за образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 10.00 часа 12-и състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Роза П., Валери М. и други, на които са повдигнати обвинявания за формиране и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 10.00 часа 3-ти състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Николай Т., Галин М. и други, на които са повдигнати обвинявания за образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 10.00 часа 4-ти състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Трайчо Т., Симеон Д., Иво П. и други, на които са повдигнати обвинявания за занемареност в изключително огромни размери.

***
София.
От 10.00 часа Софийски градски съд ще заседава по делото против Димитър Аврамов (депутат) и Методи Петков (чл. 304 б, алинея 1 от Наказателен кодекс ).

***
София.
От 10.00 часа в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция ще се състои конференция на тематика „ Промените в закона за развиване на университетския състав в Република България и отражението им във висшето обучение и науката ", присъединяване в събитието ще вземе управлението на секция „ История " на Съюза на учените в България.

***
София.
От 10.30 часа 16-и състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Недялко Ц., на който са повдигнати обвинявания за образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 11.00 часа 18-и състав на Специализирания углавен съд ще гледа делото против Андреан А., Благо А., Венцислав Ф., Филип Ф. и други за образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 14.00 часа 14-и състав на Специализирания углавен съд ще гледа делото против Георги П., Константин Н., Марио Н. и други за формиране и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 14.00 часа 6-и състав на Специализирания углавен съд ще гледа делото против Христо К., Кръстю Д и Ивайло С. за образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
Oт 14.00 часа учениците от столичното 125 СУ „ Боян Пенев " ще осиновят четири скъпи книжовни паметника от фонда на Националната библиотека „ Св. св. Кирил и Методий ". Церемонията ще се организира в Заседателната зала на втория етаж на библиотеката.

***
София.
От 15.00 часа в Големия салон на Българска академия на науките ще се организира среща-разговор със световноизвестния академик Седрик Вилани.

***
София.
От 18.00 часа в Ларгото (под стъкления купол) ще се състои концерт на Симфониета „ СОФИЯ " и Софийски камерен хор „ Васил Арнаудов ". Това е вторият концерт от програмата на Столична община във връзка председателството на България на Съвета на Европейски Съюз.

***
София
От 18.00 часа в зала „ Славейков " на Френския културен институт ще се организира среща-диалог сред фамозния френски математик Седрик Вилани и носителя на премия „ Гонкур " Жером Ферари.

***
София.
От 18.30 часа в Централния боен клуб ще се състои концерт и дегустация на азербайджанска кухня във връзка азербайджанския празник Новруз.

***
София.
От 18.30 часа в конферентната зала в Северното крило на Ректорат на СУ „ Св. Климент Охридски " ще се състои премиерата книгата „ Млада Виена в млада България " от Младен Влашки.

***
София.
От 19.00 часа в Зала 1 на НДК ще бъдат раздадени оценките в конкурсните стратегии на 22-рия София Филм Фест.

***
София.
От 19.30 часа в Центъра за просвета и спор „ Червената къща „ Андрей Николов " ще се състои българската премиера на пиесата „ Съзвездия " на Ник Пейн.

***
Благоевград.
От 10.00 до 14.00 часа на четвъртия етаж в постройката на ОД на Държавна фирма „ Земеделие " - Благоевград ще бъде отворена приемна за жители, като претендентите по другите схеми, ограничения и стратегии, които институцията управлява, ще могат да вършат информации по зародили проблеми, както и да вършат оферти за възстановяване работата на Областната дирекция.

***
Благоевград.
От 10.30 часа в Регионален исторически музей - Благоевград ще бъде открита галерия с над 30 типа екзотични животни.

***
Благоевград.
От 19.00 часа в зала „ Яворов " ще гостува Драматичен куклен спектакъл „ Иван Димов " - Хасково с постановката „ Морска сол ".

***
Благоевград.
От 19.00 часа в Драматичен спектакъл „ Никола Вапцаров " ще се състои постановката „ Умирай елементарно!? ".

***
Благоевград.
От 19.00 часа в зала „ Яворов " актьорите от Независим спектакъл ще показват постановката „ Морска сол ".

***
Бургас.
От 10.00 часа в зала „ Младост " ще бъде намерено Държавното състезание по художествена гимнастика за девойки старша възраст и дами за приз „ Жулиета Шишманова ".

***
Варна.
В СОК „ Камчия " ще бъде открита 50-та юбилейна Национална олимпиада по химия и запазване на околната среда.

***
Варна.
От 10.00 часа в Икономически университет - Варна ще се състои семинар на тематика „ Изграждане на районни научни центрове ". Той се провежда от двата ръководещи органа на Оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован напредък " и на Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност ".

***
Велико Търново. / Дебелец.
От 10.00 часа в ДМСГД ще се организира брифинг. Поводът е представянето на нова услуга, която бе разкрита през 2017 година в Дома, а от 2018 година работи „ Сектор за ранна намеса на уврежданията ", с потенциал 5 кревати, част от структурата на Медицински блок в ДМСГД - град Дебелец.

***
Каварна.
От 10.00 часа в заседателната зала в постройката на Община Каварна ще се организира конференция в осъществяване на план „ Подобряване на изискванията за младежка претовареност в туризма ", финансиран по контракт за безплатна помощ от стратегия ИНТЕРРЕГ V - A Румъния-България.

***
Кюстендил.
От 10.00 часа в Институт по земеделие - Кюстендил ще се организира семинар по растителна отбрана на овощни насаждения.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в кабинета на публичния медиатор ще се организира взаимна конференция с шефа на „ Инспекция по труда ".

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в читалище „ Братство " ще бъдат маркирани 120 години от рождението на художника Мориц Бенционов.

***
Кюстендил.
От 14.30 часа в Окръжен съд - Кюстендил ще се състои симулация на правосъден развой във връзка Деня на отворените порти в Окръжна прокуратура и Окръжен съд.

***
Кюстендил.
От 15.30 часа в залата на хотел „ Стримон " ще се организира награждаване на отличените възпитаници от Националния училищен конкурс „ Места наизуст ", отдаден на 75 години от спасяването на българските евреи.

***
Кюстендил.
От 17.30 часа Художествена изложба „ Владимир Димитров - Майстора " ще бъде открита обичайна галерия „ Кюстендилска пролет ".

***
Перник.
От 10.00 часа в конферентната зала на Община Перник ще се организира встъпителна конференция за показване на дейностите по план „ Разработване на стратегия за качеството на атмосферния въздух на община Перник 2017-2021 ".

***
Пещера.
От 16.00 часа националният представител от ГЕРБ Десислава Костадинова провежда приемна за жители в клуба на партията в града.

***
Пловдив.
В 09.00 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се организира съвещание по делото, формирано по тъжби на гражданския просител и на подсъдимия Николай Я. против присъда на Окръжен съд - Пазарджик, с която подсъдимият е наказан за опит за съзнателно ликвидиране с пушка и за нанасяне на телесни повреди.
***
Пловдив.
В 10.00 часа в офиса на фондация " Пловдив 2019 " ще се състои конференция, на която ще бъдат показани резултатите от завършилата покана за планове за читалища и ще бъде оповестена нова отворена покана за планове с българо-японско наличие.
***
Пловдив.
В 11.00 часа на уширението на бул. " Санкт Петербург " в посока жк " Тракия " шефът на ОДМВР-Пловдив ст. комисар Атанас Илков ще взе участие в брифинг, на който ще се показа нова мобилна камера за засичане на превишена скорост - отразява.

***
Пловдив.
В 11.00 часа на паркинга пред зала " Колодрума " шефът на Оперативна програма „ Чистота " Иван Стоянов ще даде начало на пролетното миене на града.

***
Русе.
От 16.30 часа в Историческия музей ще се състои Кръгла маса на тематика „ Музикалните архиви в България - положение, проблеми, вероятности ".

***
Смолян.
От 12.00 часа на площад „ Свобода " на Стария център в Смолян новопостъпилите военнослужещи в 101-ви Алпийски полк - Смолян ще положат клетва.

***
Стара Загора.
От 17.30 часа в Регионална библиотека „ Захарий Княжески " ще бъде показана галерия и книгата „ С усмивка по житейския друм " - мемоари и документални материали за Чудомир от Лилия Димитрова.

***
Чипровци.
От 11.00 часа в Историческия музей ще бъде открита галерия на Жолт Сабоки „ Унгарски замъци в Карпатския басейн - Х-ХVIII век ".

***
Шумен.
От 09.15 часа в Младежкия дом ще се състои откриването на Международния детски сценичен фестивал по приказките на класиците „ Братя Грим ".

***
Шумен.
От 11.00 часа в Артсалона на Радио Шумен ще бъдат наградени спечелилите в Областния конкурс „ Опознай своя роден край 2018 ".

***
Шумен.
От 13.30 часа в сесийната зала на общината ще се организира Международна конференция на тематика „ Европейските просветителни планове и общественото включване ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР