Варна. Национално обединение на десницата отстоява за ред, законност и

...
Варна. Национално обединение на десницата отстоява за ред, законност и
Коментари Харесай

Д-р Петър Москов: Национално обединение на десницата отстоява за ред, законност, грижа и подкрепа за работещия и предприемчивия човек

Варна. Национално обединяване на десницата отстоява за ред, правда и грижа, и поддръжка за работещия и предприемчивия, съобщи лидерът на Национално обединяване на десницата във Варна доктор Петър Москов, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Варна .
Той уточни, че България има потребност от смяна, само че за естествените хора, смяната от настоящето гербаджийско статукво не може да бъде в лицето на съюз сред старите просъветски социалисти, в лицето на Българска социалистическа партия и компания, и новите съвременни социалисти в лицето на “Да, България ”.

" Смисълът на смяната би трябвало да бъде връщане към полезностите на дясното, което е непрекъснато и в отговорите си, и в тезите си, и аз подсигурявам, че ние безкомпромисно ще пазиме тези тези. Многобройните взаимни отстъпки, които направиха ГЕРБ и остарялата десница трансфораха в последна сметка България вместо в съвременна и просперираща стопанска система, в една от най-корумпираните страни в Европа.

Тези взаимни отстъпки трансфораха някогашните партийни секретари на Българска комунистическа партия в днешните капиталисти, огромни работодатели, и на процедура държат цялата българска стопанска система. Не това бяха задачите и дилемите на десницата, когато тя породи преди тридесет години. Затова ние споделяме, че би трябвало да се преучреди нова десница, която да наложи десните правила в България без компромис, както това се случи в проспериращите през днешния ден останали някогашни комунистически страни ", сподели още доктор Москов.

Той уточни, че корупция поражда в точките на контакт сред обществената среда, която дефинира разпоредбите и финансирането, и частния интерес, който търси да завоюва това финансиране и избрани поръчки.

" Решението не е едно, само че е обвързвано с ясното разграничение и гласност навръх тези точки на контакт. На първо място би трябвало всички ние да си дадем сметка, тъй като детайлите на кого е зависещ прокурора в Дупница – на Кюстендилски или на централния, той евентуално е логичен, само че не взема решение въпроса. Първо обществото би трябвало да има дневен ред и да си даде сметка какво и е работа на страната, и какво - не.

И безусловно законодателно през ясна политическа воля да ограничи опцията на страната да се разгръща в точките на контакт с бизнесмените и с частната стопанска система. Защото не й е това работата. Това е политическо решение. Второто – на законодателно равнище процедурите, по които се реализират тези правила би трябвало да бъдат извънредно ясни и да не подлежат на пояснение. Това са двете неща, които могат да ни доведат до понижаване на показателя на корупция.

В битката с корупцията извънредно значима е и персоналната отговорност. Ако има хора, които са съдействали за това да има неприятни практики, качеството на живот да е влошено, парите от налозите ни да отиват по предопределение, а не в джобовете на някакви хора, те би трябвало да бъдат посочени и да понесат цялата тежест на закона. Според нас, в Национално обединяване на десницата, ГЕРБ е извънредно отговорна, че с многочислените си взаимни отстъпки с правото, със законността, с десните правила, в последна сметка позволи през днешния ден да е допустимо връщането на знаците на комунистическия неуспех – Румен Гечев и Жан Виденов. Именно поради компромисите с десните правила, осъществени през последните години, през днешния ден тези имена се връщат в българската политика не със скандал и остарял комунизъм, а като законна опция. Нещата с проверките обаче не постоянно наподобяват по този метод.

Истината е, че на България е нужна дълбока смяна. Там където е нужно би трябвало да има проверка и да има промяна на хора. Смяната на калинки е безпределно значима, само че сред опцията да направиш смяна и да смениш хора има голяма разлика. Едното е смяна, а другото е промяна. Между опцията да промениш България към положително, като я върнеш към полезности, правила, традиция и учредения, и това да правиш гражданска война и да сменяш всички, с цел да ги сочиш с пръст има голяма разлика. Българската десница е тук, с цел да могат хората да имат подобен избор.
Хубаво е да има поредност, да има изясненост.

Всъщност убиващата корупция е тази, която на следващия ден, на мен и на вас, в случай че желаеме да отворим магазинче ни пречи да го създадем, в случай че не си платим ", безапелационен бе водачът на Обединената десница.

Според него, с цел да се мине през хилядите административни позволения, хората би трябвало да си платят.

" Затова ние в Националното Обединение на Десницата предлагаме да се унифицира в обединен кодекс всички условия към дребния и междинния биенес. Ако единствено това се промени, ние всички ще се събудим в друга страна.

За огромните публични поръчки решението, което дава Националното Обединение на Десницата е обвързвано със следното: първо, в случай че ние с вас имаме два камиона няма по какъв начин да спечелим поръчка да строим лот от някоя автомагистрала. Има дадености, които не можем да подценяваме в битката си за правдивост. Трябва да се трансформират критериите за публичните поръчки. Професионалните гилдии – инжинерингови, строителни, академични би трябвало да дадат критериите и параметрите на това. Сега това не е по този начин. Ако аз съм държавен чиновник, а вие строител, то вие ми казвате, че имате личното си строително ноу хау по какъв начин би трябвало да наподобява тази дадена права. Предварително ясни обществено заложени критерии от професионалната общественост, а не от някой чиновник.

Раздробяване на диалога и за корупция, и за какво парите ни не се изразходват по ефикасен метод на браншове, той убива огромната цел. Ако нещо в планирането има доказателство, че има корупционна процедура, резултата е, че ние ще уволним основния проектант или ще сменим кмета, или някаква такава дивотия, само че процесите ще останат същите. Това, което касае опазването на здравето или огромните публични поръчки, касае и градското обмисляне – изясненост при критериите, изясненост при професионалните гилдии за това какви са параметрите на качественото строителство и оттова нататък – търсене на отговорност за резултата.

Национално обединяване на десницата упорства обсега на този обществен указател да бъде изменен. И то да бъде изменен с включване на всички, които имат обществено отношение към дебата за това накъде се движи обществото. Защото отвън политическите партии и работодателски организации, и синдикати, и огромно количество НПО-та – те се занимават с политика: изясняват какви би трябвало да бъдат налозите, пазят избрани ползи, разказани като ползите на една дребна група общественост. Този лист би трябвало да бъде уголемен. Вие знаете ли по какъв начин се финансира зеленото Неправителствени организации, което преди две седмици блокира опцията " Дънди прешъс " на направи проучвания? Не знаем, нали?

Когато формираш публично мнение в обществен спор накъде да се развива страната, или избран стопански или обществен бранш, ти би трябвало да бъдеш обект на обществен указател. За да знаят хората от кое място са ти приходите. Защото ти можеш да защитаваш пациентите, а в същия миг да получаваш пари от фармацевтичната промишленост ", сподели в заклюение доктор Петър Москов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР