Варна. Народният представител Емилия Милкова бе сред официалните гости на

...
Варна. Народният представител Емилия Милкова бе сред официалните гости на
Коментари Харесай

Варна: Народният представител Емилия Милкова поздрави учителите и възпитаниците на IV EГ „Фредерик Ж. Кюри“ в града

Варна. Народният представител Емилия Милкова бе измежду формалните посетители на празничния концерт, с който във Варна беше маркиран 60-годишният празник на IV езикова гимназия „ Фредерик Жолио-Кюри “. Това оповестиха то пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ – Варна .
В знак на благодарност към всеотдайната работа на управлението и на целия екип на учебното заведение кметът Иван Портних връчи почетен плакет на шефа Веселина Тотева. „ Със своята богата история, с отличните достижения на учениците, с високия професионализъм на преподавателите гимназията към този момент 60 години е знак на сполучливата просветителна система във Варна ”, сподели в приветствието си кметът Иван Портних и се ангажира следващата година да стартира уголемение и възобновяване на учебната постройка.
„ За нас е значимо да градим потомство, което знае и може. С духа, който носи и предава на младежите, IV ЕГ е една от емблемите на Варна ”, съобщи националният представител Емилия Милкова. От свое име и от името на Таня Петрова, варненски народен представител и дълготраен шеф на ОУ „ П. Р. Славейков ”, тя поздрави учителите и учениците на гимназията, като им пожела безстрашие, нови триумфи и още доста мотиви за горделивост и наслада. „ Развълнувана съм, тъй като съм родител на ученик на гимназията ”, показа Емилия Милкова. „ Отдаваме справедливо самопризнание за грижите и всеотдайността на педагозите. Вярваме, че ще продължат и отсега нататък да следват виновната си задача. Скъпи възпитаници, гордейте се със своето учебно заведение, уважавайте и ценете Вашите учители, радвайте ги с достиженията си ”, пожела Милкова.
В Двореца на културата и спорта, където се състоя празничният концерт, се събраха доста сегашни и някогашни ученици на учебното заведение, учители и посетители. Сред присъстващите бяха ръководителят на комисията по просвета и обучение към Общинския съвет Славчо Славов, дипломати, представители на Регионалното ръководство на образованието, както и на институции, с които гимназията е открила положително партньорство през годините.
„ Гордеем се с достиженията на нашите възпитаници в разнообразни области на науката, изкуството и спорта, с изявите и оценките им от национални и интернационалните надпревари. Неслучайно през 2017 година френското министерство на външните работи възобнови участието на гимназията ни в мрежата на учебните заведения носители на знак за качество в билингвалното франкофонско образование ”, посочи Веселина Тотева, шеф на IV ЕГ „ Фредерик Жолио-Кюри “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР