Варна. На вълнуваща церемония днес ректорът на ВВМУ Никола Вапцаров

...
Варна. На вълнуваща церемония днес ректорът на ВВМУ Никола Вапцаров
Коментари Харесай

Варна: Ректорът на Медицинския университет в града проф. д-р Красимир Иванов стана „Доктор хонорис кауза” на ВВМУ „Никола Вапцаров”

Варна. На вълнуваща гала през днешния ден ректорът на ВВМУ „ Никола Вапцаров ” флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров удостои с почетното научно звание „ Доктор хонорис идея ” ректора на МУ - Варна проф. доктор Красимир Иванов. Това оповестиха от пресцентъра на Медицински университет - Варна . Високото академично звание бе връчено на проф. Иванов по решение на Академичния съвет на ВВМУ „ Никола Вапцаров ” от 5 март 2019 година за напъните му за реализирането на идеята за разкриване на взаимна компетентност „ Военен доктор “ сред Морско учебно заведение, МУ - Варна и ВМА.
При връчване на почетното звание проф. Медникаров сподели: „ Благодарение на погледа в бъдещето на проф. Иванов, той съумя да осъществя голям брой планове, които издигнаха варненския медицински университет до челни позиции в системата на българското висше обучение и го утвърдиха като влиятелен център за подготовка на медицински фрагменти в света. Връчваме оценката на проф. Иванов за научните му достижения, за приносът му за сполучливото развиване на ред взаимни просветителни планове, свързани с възстановяване на качеството на образование и обезпечаване на потребностите на въоръжените сили. За нас най-значим е приносът на проф. Иванов за осъществяване на взаимната компетентност „ Медицинско обезпечаване на въоръжените сили “ сред МУ - Варна, ВВМУ „ Никола Вапцаров ” и ВМА - София, с помощта на който започва сполучливо преди 2 години първият в историята на Република България план за образование на млади военни лекари, които носят в себе си чувството за дълг към здравето и дълг към Родината. “
Проф. Иванов получи от името на управлението на българската войска знак на щаба на защитата и министерство на защитата, както и приветствен адрес от Красимир Каракачанов, зам. министър-председател по публичния ред и сигурността и Министър на защитата.
Деканът на факултет медицина проф. доктор Златислав Стоянов насочи одобрение от името на академичната общественост на МУ-Варна. Той сподели: „ Това почетно звание сплотява три институции, които демонстрираха какво е да се мисли и работи съвременно, които с групов разсъдък и труд реализират един неповторим за страната учебен модел. Те дружно основават освен експерти, само че и високи морални стандарти. Обучаващите се в направлението „ Военен доктор “ са единствените, които в университетския си витален цикъл ще се закълнат двукратно: един път първоначално, пред бойно знаме за честност пред жанр и Родина, и най-после с Хипократовата клетва ще се врекат пред боговете в името на хората, с цел да оказват помощ. Щастливи сме с премията на своя ректор, пожелаваме ви ентусиазъм и сили и ви поздравяваме с настъпващия празник. “
Приветствия насочиха още ръководителят на асоциацията на възпитаниците на Морско учебно заведение кап. Петър Тухчиев, ръководителят на Български червен кръст акад. Христо Григоров и генералният шеф на БЧК проф. доктор Красимир Гигов.
Проф. Иванов благодари на управленията на ВВМУ „ Никола Вапцаров ”, МУ - Варна и ВМА за взаимната работа и пожела на младите курсанти да носят с горделивост званието „ Военен доктор “, „ както са го носили предците ни, които са построили модерното опазване на здравето след освобождението на България “.
Проф. Медникаров подари на проф. Иванов знаците на военноморските сили - кортик и адмиралска шапка.
След привършване на формалната гала, проф. Иванов дружно с проф. Медникаров и зам. началника на ВМА полк. доцент доктор Георги Попов, откри здравна секция в библиотеката на ВВМУ „ Никола Вапцаров ”, след което засади дърво на алеята пред основния вход. Проф. Иванов даде обещание, че МУ-Варна ще конфигурира работна станция с далечен достъп в библиотеката, тъй че студентите да имат достъп в действително време до богатия теоретичен фонд на МУ Варна.
На мероприятието участваха още Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, вицеадмирал Евтимов, офицери, ректори на висши образователни заведения от Варна, шефове на лечебни заведения, курсанти, студенти и посетители.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР