Варна. На тържествена церемония 44 магистър-фармацевти от Випуск 2017 на

...
Варна. На тържествена церемония 44 магистър-фармацевти от Випуск 2017 на
Коментари Харесай

Варна: Проф. д-р Красимир Иванов връчи дипломите на магистър-фармацевтите от Випуск 2017 на Факултета по фармация към Медицинския университет в града

Варна. На тържествена гала 44 магистър-фармацевти от Випуск 2017 на Факултета по фармация към МУ - Варна получиха своите дипломи. Събитието се състоя във Фестивален и конгресен център - Варна, Това оповестиха от пресцентъра на МУ - Варна . 7 от абитуриентите приключват висшето си обучение с отличен триумф. Първенец на Випуск 2017 е маг. фарм. Красен Тонев, който приключи образованието си с триумф 6.00 и бе почетен с най-високото отличие на Факултета по фармация „ Златен Гален ", което се връчва за повторно в историята на факултета. Той получи също и парична премия и грамота от ректора на университета проф. доктор Красимир Иванов, както и парична премия от кмета на град Варна, господин Иван Портних. Всички отличници получиха награди от ректора на МУ-Варна и от Български фармацевтичен съюз.
В словото си ректорът на университета проф. доктор Красимир Иванов се обърна към младите фармацевти с думите:
„ Пред всички нас през днешния ден се ражда четвъртия випуск от елитни магистър фармацевти – млади, умни, амбициозни. Моят зов към вас е да не забравяте, че даже сполучливо приключили един стадий от своето развиване, вие сте едвам първоначално. Затова не спирайте да търсите истината и знанието, с цел да можете да продължите решително напред. Не спирайте да се учите и самоосъвършенствате, с цел да ставате все по-добри с всеки минал ден. Само по този начин триумфът ще бъде постоянно с вас и ще намирате същинско задоволство от свършената работа ".
Младите експерти поставиха клетвата на фармацевта, повтаряйки словата след декана на факултета проф. Диана Иванова. По традиция бе връчена и премията на Декана на името на „ Проф. доктор Делчо Желязков ", който слага основите на преподаването по фармакология в България. С премията бе отличен проф. Красимир Методиев, началник на Катедра „ Предклинични и клинични науки " и почетен консул на Израел в България, чийто професионален път 43 години го свързва с МУ - Варна.
За дейна студентска активност през годините на образование и високи заслуги за одобряване на положителното име и авторитет на университета бяха връчени плакет и грамота на магистър-фармацевт Силвана Петрова Петрова, която е и създател на Асоциацията на студентите по фармация в МУ - Варна.
През тази година Факултет по фармация празнува и своята 10-та годишнина. Той е основан с Решение на 40-то Народно заседание на Република България от 16 октомври 2008 година и в него се образоват студенти по специалността „ Фармация " с образователно-квалификационна степен „ магистър ".
Музикален привет към абитуриентите и техните родители насочи виртуозното клавирно дуо Хасан и Ибрахим Игнатови и техните сестри Мерлин и Нермин Игнатови, които са първокурснички, компетентност Медицина в МУ - Варна.
Сред формалните госи на събитието бяха Народният представител в 44-тото национално заседание проф. доктор Анелия Клисарова, заместник-кметът на Община Варна господин Тодор Иванов, ръководителят на комисия „ Здравеопазване " на Община Варна доцент Антоанета Цветкова, зам. ректорът на ТУ - Варна доцент доктор инж. Розалина Димова, зам. началникът на ВВМУ „ Н. Й. Вацпаров " кап. I сан Светослав Димитранов, зам.-председателят на УС на БФС маг. фарм. Тодор Найденов, ръководителят на Регионална фармацевтична гилдия – Варна маг.-фарм. Рада Пехливанова, многоуважаемите членове на съвета на настоятелите към МУ - Варна, шефове на лечебни заведения и здравни институции.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР