Варна. На 18 януари беше проведен анализ на състоянието и

...
Варна. На 18 януари беше проведен анализ на състоянието и
Коментари Харесай

Проведе анализ на състоянието и подготовката на Флотилия бойни и спомагателни кораби за изминалата 2021 година

Варна. На 18 януари беше извършен разбор на положението и подготовката на Флотилия бойни и спомагателни кораби за миналата 2021 година, оповестиха от пресцентъра на Военноморските сили на Р. България . На разбора участва командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов.

През 2021 година сили от флотилията участваха в интервенцията на НАТО по морска сигурност „ Sea Gurdian ”, развръщането на непрекъснатата патрулна група на НАТО SNMG2 и непрекъснатата противоминна група на НАТО SNMСМG2, в следните интернационалните учения: „ Sea Breeze 2021 “, „ Sea Shield 2021 “, „ Poseidon 2021 “, както и в националното военноморско обучение на Военноморски сили на Република България с интернационално присъединяване „ Бриз 2021 “. Успешно беше осъществена сертификация на фрегата „ Дръзки “.
Най-съществените достижения през миналата година са били сполучливата сертификация на командването на тактическа група патрулни кораби по стандартите на НАТО, високото равнище на водолазната подготовка с извършеното национално водолазно обучение „ Тритон 2021 “ с присъединяване на водолази от Военноморски сили на Съединени американски щати и Република Румъния, както и придобиването и възобновяване на бойни качества на кораби от флотилията след ремонт и рационализация.

Сили и средства от флотилията взеха основно присъединяване в интервенцията на море по търсене и изваждане на останките от авариралия аероплан „ МИГ-29 “.

Със удовлетворение бе маркирано и продължаващото положително съдействие и взаимоотношение на флотилия бойни и спомагателни кораби с държавната и локална власт.

Командирът на Военноморски сили контраадмирал Кирил Михайлов даде своята висока оценка за активността на флотилията през миналата година. Той изрече сърдечна признателност за положените старания, професионализма и отговорността на военнослужещите от флотилията при осъществяването на поставените от Командването на Военноморски сили задания и очерта главните насоки и провокации, стоящи пред Военноморски сили. В умозаключение контраадмирал Михайлов изрече своята убеденост, че макар компликациите българските военни моряци ще продължат да работят все по този начин неуморно и безрезервно за издигане престижа и престижа на Военноморските сили на Република България.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР