Варна. Младежите от село Синдел и други села от община

...
Варна. Младежите от село Синдел и други села от община
Коментари Харесай

Младежи от община Аврен успяха да участват в проект организиран от Сдружение „Наш Свят“

Варна. Младежите от село Синдел и други села от община Аврен съумяха да вземат участие в план проведен от Сдружение „ Наш Свят “, с финансовата поддръжка на Национален Фонд Култура. Проектът „ Mечта или действителност: аудио-визуални артикули за деца и младежи от етническите малцинства ” даде опция да се проведат креативните ателиета „ Аудио-визуални артикули “, „ Фотография “, „ Приложни еко изкуства “ и „ Екологична и Културна Идентичност “, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Варна . Над 100 деца и младежи съумяха през последната година съумяха да основат креативен екологични артикули, истории и филми за предварителна защита на маргинализация, изложение на културна еднаквост и създаване на екологичната просвета.

Проектът осъществя изложбата “Мечта или действителност “ и къси документални авторски филми на участниците.

Много от младите девойки от района опровергават предразсъдъците и споделят по какъв начин мечтаят да станат учителки, да работят в областта на химията и медицината.

„ Необходимо е да се дава късмет на младите за по-добро и друго бъдеще и реализация. Чрез креативен действия и фокусирани полемики, без значение от обкръжаващата среда, младежите осъзнават, че има опция за развиване. Промяната на настройките им ще докара до възстановяване на държанието им и отношението към околната среда “, съобщи ръководителят на плана, Ива Панева, която е създател, режисьор и психолог.

Десислава ВАСИЛЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР