Варна. Международният джаз фестивал Варненско лято, организиран от Община Варна

...
Варна. Международният джаз фестивал Варненско лято, организиран от Община Варна
Коментари Харесай

Започват концертите в рамките на джаз фестивала „Варненско лято”

Варна. Международният джаз фестивал „ Варненско лято ”, проведен от Община Варна и Варненското джазово общество, предлага забавна стратегия по случай 30-ата годишнина от основаването си. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Поредицата концерти стартират през днешния ден и ще продължат до 1 август в това число. Програмата е дело на създателя на фестивала Анатолий Вапиров и включва 8 концерта, които ще стартират всяка вечер от 20 ч. на сцената в двора на Археологическия музей.

Днес феновете ще могат да се насладят на осъществяванията на Васил Хаджигрудев трио " ХАКО ", основано в Испания през 2016. Вторият концерт е на Пьотър Барон трио от Полша.

На 30 юли първият концерт ще е българският план Space Kadillak, в който Александър Логозаров ще показа дебютния си албум с едноименната група Space Kadillak. В плана свирят някои от най-утвърдените мултижанрови български музиканти - Росен Захариев (тромпет/флюгелхорн), Михаил Иванов (контрабас) и Стефан Горанов (барабани). Вторият концерт ще е на Via Mavis трио от Франция, Австрия и Нидерландия с две български имена - Виктор Бенев и Виктория Кирилова, а Мартин Хафизи е барабанистът на триото.

На 31 юли първи на сцената ще излязат музикантите от Живко Василев квинтет, Михаил Иванов, контрабас и Борислав Петров, който излиза на професионалната сцена като барабанист на българската поп-рок група Сленг. Вторият концерт е на групата KUHN FU от Германия и Турция, която има над 200 концерта в 23 страни.

В последната фестивална вечер на 1 август ще се изяви първо Димитър Льолев квинтет, басистът Борис Таслев и китаристът Александър Логозаров. На тромпета е Михаил Йосифов.

Финалният концерт на Варненския джаз фестивал ще бъде на Sketchbook Quartet от Австрия, в състав Леонхард Скорупа, саксофон, Анди Тауш, китара, Даниел Мозер, бас кларинет, FX и Константин Кройтлер, барабани.

Билетите са на цена 20 лева, а за възпитаници на възраст от 8 до 15 години - 5 лева, могат да се купят в деня на всеки концерт след 18:00 на място в Археологическия музей.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР