Варна. Лекарите от Катедрата по очни болести и зрителни науки

...
Варна. Лекарите от Катедрата по очни болести и зрителни науки
Коментари Харесай

Варна: Лекарите от Катедрата по очни болести и зрителни науки в МУ-Варна обявиха конкурс за есе и детска рисунка

Варна. Лекарите от Катедрата по очни заболявания и зрителни науки в МУ-Варна, взаимно с Община Варна, провеждат поредност от събития, отдадени на международния ден на зрението. Това оповестиха от пресцентъра на Медицински университет - Варна . С цел профилактика и запазване на очното здраве ще се проведат безвъзмездни прегледи на деца и пациенти с риск от развиване на глаукома. Тази година се провеждат и два състезанието за пациенти и обществени лекции от водещи експерти.
Конкурсът за детска рисунка под надпис „ Аз виждам “ е предопределен за деца от 6 до 10 години. Рисунката може да е с определена от детето техника и да бъде във формат А4 или А5, като отразява детското усещане и дава отговор на един или повече от въпросите: Как виждаме?, Какво виждаме? С какво виждаме? Колко виждаме? Защо виждаме? Защо не виждаме?.
Рисунките би трябвало да бъдат предадени на 27 Октомври 2018 в постройката на Медицински лицей - Варна на адрес бул. " Цар Освободител " 84 в избрания за възрастовата група час: за деца на възраст от 6 до 8 години от 9:00ч, за деца на възраст от 8 до 10 години от 10:00ч. За участниците са готови просветителни материали, лекция и награди.
С оглед на огромното обществено значение на болестта „ глаукома “, лекарите канят всички пациенти, страдащи от това заболяване, да изразят своите страсти в литературно произведение (стихотворение или есе до 1000 думи). Ръкописите би трябвало да бъдат предадени на 27 Октомври 2018 година от 11.00 часа в постройката на Медицински лицей - Варна на адрес бул. " Цар Освободител " 84. Най-добрите произведения ще бъдат оповестени, а създателите ще получат грамоти и награди.
Всички пациенти и жители, които желаят да получат спомагателна информация за болесттите, могат да участват на обществена лекция на проф. доктор Христина Групчева, която ще се организира на 27 октомври от 11.30 часа в зала А.
Очните лекари във Варна споделят: „ Ние сме посветили професионалната си кариера на вашето зрение, присъединете се към нас тъй като: „ Заедно можем повече! “
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР