Варна има нов рекордьор по преференциален вот. Четвъртата в листата

...
Варна има нов рекордьор по преференциален вот. Четвъртата в листата
Коментари Харесай

Рекордьорите по преференции във Варна: Славена Точева пак пренареди листата на ГЕРБ-СДС

Варна има нов рекордьор по преференциален избор. Четвъртата в листата на ГЕРБ Славена Точева става втора, сочат данните на РИК при 100% обработени протоколи от секциите във Варна.

7306 гласоподаватели са дали своят вот доверието си и са дали поддръжката си за Тончева, с цел да ги съставлява в Народното събрание. Тя измества Красен Кралев, защото е събрала 15% от гласовете за обединението ГЕРБ-СДС във Варна. Тя изпреварва даже лидера на листата Даниел Митов, който е с 4139 преференции. За него обаче се броят и гласовете без преференции и той резервира първа позиция в листата.

31-годишна Славена Точева, която е студентка в Стопанската академия в Свищов, пренареди листата на изборите и през април, когато имаше над 6000 преференции и от 25-та позиция застана незабавно след лидера Костадин Ангелов.

Лидерът на Политическа партия " Възраждане " е вторият най-предпочитан предстоящ депутат с 5913 гласа. Той е нараснал поддръжката към себе си с повече от два пъти спрямо изборите предходната есен.

На предходните парламентарни избори любимец беше лидерът на листата на Политическа партия " Продължаваме промяната " Даниел Лорер, за който персонално бяха дали своят вот 3703 души. Този път той е привлякъл с над 1200 гласоподаватели повече или в този момент те са 4926.

На четвърто място по преференциален избор се подрежда Даниел Митов от ГЕРБ-СДС със събраните 4139 гласа.

Десетият в листата - Щерю Георгиев, притежател на верига заведения за хранене във Варна, съвсем беше на прага на Народното събрание с 3115 гласа за себе си, не му стигна малко повече от половин %, с цел да се придвижи към третото място и да стане народен представител.

На изборите на 14 ноември м. година всеки четвърти, дал своя вот за " Демократична България ", беше дал вота си персонално за Стела Николова, като тази наклонност се резервира и в този момент. Кандидат-депутатката, която е на второ място в листата на десните за морската столица, е получила 3077 преференциални гласа, а лидерът на листата и съпредседател на Демократична България Атанас Атанасов, е получил едвам 898 гласа. Въпреки това първото място не може да бъде изместено, тъй като към резултата на Атанасов се прибавят и гласовете без преференция.

Водача на варненската листа на " ИТН " Тошко Йорданов е събрал преференция са дали 1543 души, само че партията остава отвън Народното събрание.

От Българска социалистическа партия с най-вече преференции е Борислав Гуцанов - 1561 гласа.

Бившия регионален шеф Благомир Коцев е подсилен персонално от 1042 гласоподаватели на " Продължаваме промяната ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР