Варна. И през това лято Областната дирекция по безопасност на

...
Варна. И през това лято Областната дирекция по безопасност на
Коментари Харесай

Д-р Костадинка Маринова, ОДБХ – Варна: Агенцията по храните ще следи стриктно за годността на суровините в детските лагери по Черноморието

Варна. И през това лято Областната дирекция по сигурност на храните (ОДБХ) във Варна ще следи прецизно за годността на суровините, от които се подготвя храната на децата в лагери и „ зелени учебни заведения “. Те би трябвало да дават отговор на Наредба № 9 от 2011 година за изхранване на деца и възпитаници при проведени предприятия. Това заяви в изявление за Радио „ Фокус “ – Варна началникът на Отдела за надзор на храни в ОДБХ доктор Костадинка Маринова. По думите й според заповед на изпълнителния шеф на Агенцията по храните от 2012 година за всички учебни заведения и детски градини, които провеждат изнесени образования, спортни лагери, зелени учебни заведения и екскурзии, районните ръководства на образованието са длъжни да уведомят съответната Областна дирекция по сигурност на храните за територията, на която ще се реализира изхранването на деца. От своя страна санитарните управляващи са длъжни да извършат инспекция в обектите, в който ще се организират проведени мероприятия с деца и младежи.
Що се отнася до летния сезон, доктор Маринова уточни, че всички краткотрайни и преносими обекти на територията на курортите би трябвало да обезпечат условия за предпазване и за предварителна подготовка на храни, да има условия за преобличане на личния състав и планувана вентилация при термична обработка в обекта. Канализацията на обектите също би трябвало да дава отговор на условията, както и да са обезпечени задоволително количества топла и студена питейна вода. Всички регистрирани обекти от този вид за район Варна са към 9950.
Диана СТОЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР