Варна. Европейските лидери поискаха от Турция да спазва международното право

...
Варна. Европейските лидери поискаха от Турция да спазва международното право
Коментари Харесай

Greek Reporter: Европа иска от Турция да уважава международното право и да върне гръцките войници по домовете им

Варна. Европейските водачи желаеха от Турция да съблюдава интернационалното право и европейските стандарти, в случай че желае да продължи по пътя, който да я води до пълноправното участие в Европейски Съюз, разяснява Greek Reporter.
Срещата на високо ниво Турция-Ес се организира на 26 март в резиденция Евксиноград във Варна и събра дружно ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск, ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, българския министър-председател Бойко Борисов и турския президент Реджеп Тайип Ердоган.
По време на работна вечеря те разискаха тематиките от съвместен интерес и скорошното развиване на състояние в Турция, в това число дейностите ѝ в Средиземно и Егейско море, както и намесата ѝ в Сирия. Лидерите на Европейски Съюз приканиха Турция да почита суверенните права на Република Кипър да експлоатира своите естествени запаси съгласно интернационалното и европейското право.
Същевременно те припомниха задължението на Турция да почита интернационалното право и добросъседските връзки и да възстановява връзките си със страните членки на Съюза. Същевременно те показаха своите терзания по отношение на арестуваните неотдавна в Турция двама гръцки бойци.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР