Варна е един от най-красивите български градове. Разположен на любимото

...
Варна е един от най-красивите български градове. Разположен на любимото
Коментари Харесай

5 места във и около Варна, които да посетите това лято

Варна е един от най-красивите български градове. Разположен на обичаното ни Черно море и обкръжен от красиви широколистни гори, този град бързо сграбчва сърцето на всеки клиент. Морската ни столица се гордее и със своята богата история, за която може да слушате с дни. Разбира се, най-красива е през лятото, когато неповторимата природа и синьото море, я трансформират в мечтана дестинация за български и задгранични туристи.
Ще ви представим пет от местата, които наложително би трябвало да посетите във Варна. Забележителностите в и към морския град са доста повече, само че ние ще се спрем на едни от най-красивите места!
Зоопарка във Варна
Едно обичано място на дребни и огромни, което може да разгледате през топлите летни дни- това е Зоологическата градина в морската ни столица. Там ви чакат доста и най-различни животни, с които може да си извършите фотография. Зоопаркът в град Варна е ситуиран в Морската градина и е основан през 1961 година Тогава там е имало единствено 9 екземпляра. Днес, обаче, това обичано място, разполага с 72 типа животни и птици, 17 от които са предпазени типове. От няколко години Зоопаркът извършва функционалността и на избавителен център. Задължително се отбийте там през това лято и се насладете на животни и птици присъщи за Балканския полуостров, по този начин и някои екзотични типове.

Морска гара и пристанище Варна
Едно от най-посещаваните места през лятото, желано от варненци и посетители на града за разходки и отдих, е морската гара на Варна. През 2016 година Там беше обособената нова „ Зона за отдих и забавление на Морска гара ”, с повърхност от 27 дка, част от прилежащата зона на Пристанище " Варна-Изток ".
В момента с изключение на заведения, зоната е облагородена с красиви цветя, палмови дървета и пейки, на които може да си починете и да се полюбувате на синьото море. В региона има самостоятелен паркинг, който улеснява туроператорите на круизни кораби и посетителите с коли. Препоръчваме ви да се качите на вълнолома и да се разноските до фара. Там се разкриват неповторими гледки към Аспарухово и нос Галата.

Побити камъни
Този неповторим естествен феномен се намира единствено на 18 км от град Варна. Препоръчваме ви наложително да посетите това място, в случай че към момента не сте го създали, тъй като то е извънредно енергийно и магично.
Известна още като „ Каменната гора ”, тази естествена забележителност се е образувала преди към 50 милиона години и се състои от над 300 формирания, високи до 10 м, кухи или плътни цилиндри, пресечени конуси, разнообразни по форма и величина, доста забавни скални блокове и голям брой каменни парчета. Още в предишното, това място е считано за сакрално, а за естествена забележителност е оповестено през 2002 година.
От хилядолетия природата извайва каменните парчета, с цел да ги трансформира във впечатляващи статуи, наподобяващи хора, животни, чудовища, митични същества. Всяка естествена пластика си има име, като:„ Каменните стражи ”, „ Камилата ”, „ Трона ”, „ Каменната гора ”.

Крепостта „ Овеч “
Не доста надалеч от морската ни столица, в град Провадия, се намира едно неповторимо място, което пленява освен с историята си, само че и с гледките, които се откриват там.
Това е крепостта „ Овеч “, която съставлява каменна твърдина, ситуирана източно от град Провадия и на 53 км западно от град Варна.
В историческите летописи крепостта е известна с няколко имена. Най-старото от тях е византийско Проват. Много хора свързват имаето й с ръководството на цар Ивайло (1277 година – 1280 г.), с похода на граф Амедей VІ Савойски (1366 г.) и похода на полско-унгарския крал Владислав ІІІ Ягело (Варненчик) (1444 г.).
Тази неповторима цитадела е била населявана поредно от траки, римляни, византийци, българи, турци.
От крепостта се разкрива красива панорамна панорама към град Провадия, която си коства да видите!
При посещаване „ Овеч “ в каменното барикада ще имате опция да разгледате още говорещият бунар, бездънен 79 м, митрополитската черква, рицарският затвор, кулата с дяволската пътечка и Калугерските дупки.
Плаж Фичоза
Няма по какъв начин да завършите своята обиколка към морска Варна, без да посетите някой хубав плаж. Едно от местата, което ви предлагаме с две ръце, е плажът „ Фичоза “ - един от най-чистите плажове към Варна. Това е едно малко късче от парадайса и е съвършеното място за хора, които обичат „ по-дивото “. Въпреки че и там към този момент има заведения, плажът си остава един от най-предпочитаните, поради дивата и красива природа, чистия плаж и неповторимите каменни формирания. Мястото е уместно за фамилии с деца, за лов на риба или за ловене на миди.
Плажът Фичоза е ситуиран на 2-3 км южно от квартал Галата, Варна, а общата му дължина е към 1 км.
Автор: Надежда Георгиева
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР