Варна е домакин на 11-ия Световен математически отборен шампионат. Той

...
Варна е домакин на 11-ия Световен математически отборен шампионат. Той
Коментари Харесай

Варна е домакин на световен математически шампионат

Варна е хазаин на 11-ия Световен математически екипен шампионат. Той се организира за първи път в Европа и е едно от най-престижните надпревари по математика в света. В надпреварата вземат участие 67 тима, от които 8 са български. Страната ни се показва от близо 50 възпитаници от математическите гимназии и клубове във Варна, Пловдив и София.

Варна
Елица Василева, Математическа гимназия " Д-р Петър Берон " -Варна: Като цяло не сме доста обезпокоени, тъй като сме опитни в това и сме тук да дадем най-хубавото от себе си. А конкуренцията че ще е огромна, това е ясно.Надя Кръстева, учител по математика в СМГ " Паисий Хилендарски ": Децата се показват чудесно, вземат в самостоятелно, в отборно, в щафета вземат награди, тъй че и в този момент стискаме палци децата да се показват ослепително.
Най-много са участниците от Азия, като единствено от Виетнам групата е от 70 души. Азиатците се одобряват за едни от най-сериозните съперници в шампионата.
Чоу Чий Фен: Ние сме от Тайван. За първи път сме тук. Очакваме сериозна конкуренция от България и Америка.Чу По Кай: Участвам за първи път в това съревнование, по тази причина се усещам малко обезпокоен, само че се надявам да взема премия.Проф. Емил Колев - Институт по математика и информатика при Българска академия на науките: Азиатците имат много сериозна подготовка в учебно заведение, те са доста работоспособни и не на вятъра последните години в съвсем всички интернационалните надпревари те са преди всичко. Очаквам, че българските възпитаници и тези от Азия ще бъдат на първите места.
Победителите в шампионата ще бъдат наградени на публична гала тази събота.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР