Варна. Четири концерта са включени в бароковия модул на ММФ

...
Варна. Четири концерта са включени в бароковия модул на ММФ
Коментари Харесай

Четири концерта са включени в бароковия модул на ММФ Варненско лято в периода до 11 септември

Варна. Четири концерта са включени в бароковия модул на ММФ " Варненско лято " в интервала от 7 до 11 септември, оповестиха от пресцентъра на фестивала . В тях музиканти ще интерпретират произведения на безконечните Й. С. Бах, Хендел, Пърсел, Телеман и Вивалди.

На 8 септември от 19.00 ч. във Фестивалния и конгресен център ще звучат произведения от Хенри Пърсел, изпълнени от отбор Concentus Musicus с артистичен шеф Стефан Готфрид.

На 9 септември от 19.00 ч. в Градска художествена изложба „ Борис Георгиев “ популярният френски виолончелист и композитор, притежател на ордена на Почетния легион Доминик де Виленкур, ще извърши виолончеловите сюити на Й.С.Бах.

На 11 септември от 19.00 ч. в Аулата на Икономически университет Варна е концертът на Фестивален бароков оркестър с диригент Владимир Кираджиев, солистка Софи Дерво – фагот. В програмата са включени творби на Александер Тансман - Вариации на тематика от Фрескобалди, Антонио Вивалди - Концерт за фагот ми минор RV 484, Г. Ф. Телеман – интродукция - сюита сол мажор, Г. Фр. Хендел - Музика на водата. Концертът се реализира в партньорство с Италианския културен институт.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР