Варна. 127 години от рождението на своя патрон отбелязва Средно

...
Варна. 127 години от рождението на своя патрон отбелязва Средно
Коментари Харесай

127 години от рождението на своя патрон отбелязва Средно училище „Гео Милев”- Варна

Варна. 127 години от рождението на своя патрон отбелязва Средно учебно заведение „ Гео Милев ”- Варна, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Варна . По традиция денят стартира с поднасяне на венец пред бюст- паметника на Гео Милев. С цветя и минута безмълвие възпитаници и учители показаха своята респект и поклонение пред паметта на поета и литературното му завещание.

Тази година празникът е чакан с изключително неспокойствие и неспокойствие, а чувството за тържественост е по-силно, тъй като всички възпитаници са на учебно заведение.
Подготовката стартира месец преди годишнината на поета. Първокласниците преписваха и илюстрираха със свои рисунки най-известните детски стихотворения на Гео Милев и Леда Милева. За празничния ден те ще подредят изложения от своите произведения в класните стаи, ще рецитират стихове на Гео Милев. Изненадата за тях е от учениците от пети клас, които са подготвили празничен видеопоздрав за най-малките. Годишнината на своя патрон първокласниците посрещат в напълно актуализирана среда, с нови образователни масички и столове, които вършат стаите още по-цветни и комфортни за работа и творчество.

Учениците от втори клас за празника са изработили постери по творби на поета, които ще подредят в своите стаи. Те са научили и доста стихове, които ще показват на своите съученици. Третокласниците приготвят екипни планове – постери и презентации, свързани с живота и творчеството на Гео Милев. Учениците от четвърти клас създават книжки с детските стихове на поета, които сами илюстрират, пишат съчинения, разкази и стихове отдадени на празника и патрона на учебното заведение.

Във фоайето на учебното заведение е подредена галерия от училищен произведения. Тя е събрала най-хубавите портрети на поета, негови илюстрирани творби, книжки, постери, картички. Всеки възпитаник докоснал се до живота и поезията на Гео Милев е пресъздал своето чувство за създателя и неговото творчество.

Учениците през днешния ден ще проведат церемониален час на класа отдаден на патрона на учебното заведение. Те сами избират върху какво да слагат акцента –да прочетат негови стихове или стихове отдадени на него, да споделят обстоятелства и информация за живота му или да приказват за въздействието на неговата персона и стихове.

В програмата за празничния ден е включен церемониален концерт и награждаване с грамоти на най-изявилите се през годината възпитаници, които са се класирали на призови места в надпревари, шампионати и фестивали.

Учениците от пети до седми клас ще вземат участие в състезателен празник, изключително чакан и мечтан след дългото неявяване от учебно заведение по време на онлайн образованието.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР