Вариантът за мачове от Премиър лийг на неутрални терени отново

...
Вариантът за мачове от Премиър лийг на неутрални терени отново
Коментари Харесай

Ново предложение: хибриден модел в доиграването на Премиър лийг

Вариантът за мачове от Премиър лийг на неутрални терени още веднъж е на дневен ред, оповестява Daily Mail. В четвъртък клубовете от елита за следващ път ще дискутират изискванията за възобновяване на шампионата на Англия, като този път би трябвало да вземат съответни решения за дата на рестарт и при какви условия тъкмо.

Първоначално здравните управляващи упорстваха наложително оставащите 92 мача от елита да се състоят на неутрални игрища за ограничение на опцията за предаването на ковид. Има опасения, че когато даден отбор приема противник на своя си стадион, край него ще има скупчване на ентусиасти.
 Официално: Висшата лига получи позволение да премине към " Фаза 2 "
После обаче група от клубове - основно тези от долната част на класирането - се разпалиха против това предложение, изтъквайки обстоятелството, че по този начин биха изгубили домакинското си преимущество. В последна сметка държавното управление “клекна” и се отхвърли от проекта.

Сега обаче на дневен ред е хибриден модел - както срещи на неутрални терени, по този начин и на личния подобен. На клубовете ще бъде препоръчано дуелите, окачествени като “високорискови”, да се изиграват на други игрища. Става дума главно за дербита, за които има опасения, че ще накарат почитателите да се струпват. Когато обаче срещата не е от подобен диаметър, ще е допустимо да се организира на терена на съответния хазаин.

Под “високорискови” може би ще попаднат първите два мача на Ливърпул след подновяването - градското дерби с Евертън, което по принцип би трябвало да се играе на “Гудисън Парк”, както и семейството на Кристъл Палас, на което се чака отборът публично да стане първенец. Същото важи и за конфликти като Тотнъм - Арсенал, Уест Хам - Челси и даже Шефилд Юнайтед - Уулвърхамптън, който се обрисува като директна битка за място в евротурнирите.

На срещата в четвъртък 20-те клуба от Премиър лийг би трябвало да се договорят и за други значими неща:
1. Какво би се случило с класирането, в случай че сезонът не се доиграе заради възможна нова вълна на болни или нещо друго
2. Постигане на финансово съглашение с ТВ фирмите, които излъчват мачовете
3. Какви санкции да търпят клубове, които не съблюдават здравния протокол
4. Дали да се усили финансовата поддръжка за клубовете от долните дивизии
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР