Вариантът на коронавирус Омикрон се очаква да се разпространи в

...
Вариантът на коронавирус Омикрон се очаква да се разпространи в
Коментари Харесай

СЗО: Вариантът Омикрон представлява много висок глобален риск

Вариантът на ковид Омикрон се чака да се популяризира в интернационален проект , като съставлява доста висок световен риск от скок на инфекции , които могат да имат тежки последствия в някои области , съобщи Световната здравна организация (СЗО) в понеделник, оповестява " Гардиън ".

Агенцията на Организация на обединените нации прикани своите 194 държави-членки да ускорят имунизирането на групи с висок приоритет и в очакване на увеличение на броя на случаите, да " обезпечат съществуването на проекти за намаляване " за поддържане на главните здравни услуги.

" Омикрон има невиждан брой шипови разновидности , някои от които са рискови за евентуалното им влияние върху траекторията на пандемията ", сподели СЗО.

" Общият световен риск, обвързван с новия вид... се прави оценка като доста висок. "

Към днешна дата не са докладвани смъртни случаи, свързани с Омикрон, макар че са нужни спомагателни проучвания , с цел да се оцени капацитетът да избегне отбрана против имунитет, провокиран от ваксини и предходни инфекции.

" Увеличаването на случаите, без значение от смяната в тежестта, може извънредно съществено да натовари здравните системи и може да докара до нараснала заболеваемост и смъртност. Въздействието върху уязвимите групи от популацията ще бъде доста, изключително в страни с невисок обсег на имунизации ", се споделя в отчета.

В последните си насоки СЗО повтори, че страните би трябвало да употребяват " метод, учреден на риска , за да поправят ограниченията за интернационалните пътувания навреме ". Предстоят спомагателни препоръки.
 Преболедувалите COVID-19 с нараснал риск да се заразят с
Преболедувалите COVID-19 с нараснал риск да се заразят с " Омикрон "

Това оповестиха от СЗО
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР