Върховният съд във Венецуела беше нападнат от хеликоптер. Държавният глава

...
Върховният съд във Венецуела беше нападнат от хеликоптер. Държавният глава
Коментари Харесай

Напрежение във Венецуела! Хеликоптер направи опит за преврат

Върховният съд във Венецуела беше атакуван от хеликоптер. Държавният глава на южноамериканската страна Николас Мадуро разказа офанзивата като „ терористична “, заяви Би Би Си.

Президентът от месеци се сблъсква с всеобщи митинги на фона на политическата и икономическа рецесия. Върховният съд постоянно е упрекван от опозицията, че взимат решения, които поддържат Мадуро и го държат на власт.

Полицейският хеликоптер е кръжал над Каракас, след което са се чули изстрели. Полицейските чиновник е пилотирал машината. Той разгласи, че осъжда „ незаконното държавно управление “.

Полицаят, атакувал съда, е Оскар Перес. Той направи послание, употребявайки обществената мрежа Инстаграм. Униформеният разгласи, че работи против „ тиранията “ в страната.

Николас Мадуро съобщи, че по постройката на Върховния съд са били хвърлени гранати, а нападението е допустимо да е довело и до жертви. Една от гранатите не се е взривила.

Във венецуелската столица се появиха клюки, че възможен опит за прелом против президента. Президентът за следващ път съобщи, че Съединени американски щати поддържат опитите за прелом против него и ръководещото държавно управление. Той предизвести Доналд Тръмп, че страната му ще устои на тези опити.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР