Върховният съд спря дело за царските имоти. Сега Конституционният съд

...
Върховният съд спря дело за царските имоти. Сега Конституционният съд
Коментари Харесай

Върховният съд спря дело за царските имоти

Върховният съд спря дело за царските парцели. Сега Конституционният съд би трябвало да отговори на въпроса на какво съображение преди години е върнал парцелите на Симеон Сакскобурготски с анулация на еднократен закон, съобщи bTV. Предстои да се вземе решение на кого е Царска Бистрица.
Това решение може да повлияе на всички други правосъдни решения за собствеността на парцелите на Сакскобурготски .
Все още нерешено да вземем за пример, е делото за двореца Врана, което едвам след месец ще бъде гледано от Апелативния съд.
Припомняме, че на 14 март някогашният министър-председател Сергей Станише в бе даден на основния прокурор Сотир Цацаров за своето безучастие във връзка с така наречен " царските парцели ", до момента в който е бил отпред на държавното управление на тройната коалиция в интервала 2005-2009 година. Това съобщи за БГНЕС юристът Атанас Железчев, който е някогашен депутати и заместник-председател на Народното събрание. Железчев напомни, че още през 2003 година е алармирал другите институции – от основния прокурор Никола Филчев до президента Георги Първанов – поради появилите се в медиите информации за всеобщо изсичане на гори и изнасяне на дървения материал за Гърция.
По тази причина юристът е подготвил законопроект за мораториум върху употребата на недвижимите парцел, срещу сечта на горите, срещу ипотекирането, залагането и продажбата на останалите недвижими парцели на царското семейство. Този законопроект е дал на проф. Кръстьо Петков, който по това време /2001-2005 г./ беше депутат на левицата и е импортиран в ПГ на Българска социалистическа партия. Председателят на Народното събрание тогава проф. Огнян Герджиков не разреши той да бъде прегледан в зала, твърди Железчев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР