Върховният съд на САЩ отхвърли подкрепеното от Тръмп оспорване от

...
Върховният съд на САЩ отхвърли подкрепеното от Тръмп оспорване от
Коментари Харесай

Съдъд реши: Законът за достъпни грижи, по-известен като „Обамакеър”, остава

Върховният съд на Съединени американски щати отхвърли подкрепеното от Тръмп оборване от ръководените от републиканците щати Закон за налични грижи, по-известен като . Въпреки консервативните настройки на съда, деветте му съдии отсъдиха със седем на два гласа, че оспорващите не са имали правно съображение да изискат анулация на закона , оповестява БГНЕС.

Това е третият път от 2010 година насам, в който Законът за налични грижи е подложен на тестване. Законът даде на милиони американци с ниски приходи достъп до здравна застраховка.  Той не разрешава на застрахователите да отхвърлят покритие заради съществуващи условия. Решението не преглежда въпроса дали основна наредба в закона е противоконституционна.
 На път ли е Тръмп да анулира вечно Обамакеър? На път ли е Тръмп да анулира вечно " Обамакеър "?
Администрацията на американския президент Доналд Тръмп слага здравната промяна " Обамакеър " на кръстопът. Тя разгласи, че „ Обамакеъ...

Правното оборване на „ Обамакеър ” от Тексас и 17 други ръководени от републиканците щати беше подкрепено от някогашния президент Доналд Тръмп, който даде обещание да анулира акта, откакто беше определен за президент през 2016 година По-рано този месец Белият дом съобщи, че рекордните 31 000 000 американци в този момент са обхванати от системата на опазване на здравето по реда на „ Обамакеър ” .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР