Върховният съд на Лондон обяви за незаконно решението на столичната

...
Върховният съд на Лондон обяви за незаконно решението на столичната
Коментари Харесай

Забрана за протести на екоактивисти в Лондон - незаконна

Върховният съд на Лондон разгласи за нелегално решението на столичната полиция за възбрана на митинги на екологичното придвижване " Бунт против заличаването ", наложена през октомври, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Съдът постанови, че обособени манифестации, даже да са координирани от една организация, не могат да бъдат определяни като " обществени събрания " и по тази причина възбраната им е противозаконна.

" Това е историческа победа, тъй като за първи път оспорихме превишаването на пълномощията от страна на полицията и победихме. Това е отлично ", сподели една от привърженичките на придвижването баронеса Джени Джоунс, представена от в. " Гардиън " и Българска телеграфна агенция.

Движението " Бунт против заличаването ", учредено във Англия предходната година, разгласи за своя цел посредством митинги да притегли вниманието на политиците и да ги подтикне да вземат ограничения против климатичните промени. Акциите на придвижването протичат в 60 градове по света. През април екоактивистите в продължение на две седмици блокираха придвижването по улиците на Лондон, нарушиха работата на метрото и блокираха входа на постройката на Лондонската фондова борса, с цел да привлекат вниманието към световното стопляне. По време на априлските митинги полицията задържа над хиляда души. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР