Върховният съд на Каталуния (TSJC) разреши повторното въвеждане на вечерен

...
Върховният съд на Каталуния (TSJC) разреши повторното въвеждане на вечерен
Коментари Харесай

Каталуния връща вечерния час в 161 общини

Върховният съд на Каталуния (TSJC) позволи повторното въвеждане на вечерен час в 161 каталунски общини. Решението е взето по предложение на държавното управление на Пере Арагонес в опит да се спре бързото разпространяване на ковид.

Автономният район е с най-високи индикатори по заболеваемост спрямо останалите, като при младите от 20 до 29 години надвишава 3 300 случая на 100 000 поданици.

Според испанските закони след отпадането на централизираното ръководство на пандемията всяко от районните държавно управление има право да вкарва ограничаващи ограничения на територията на самостоятелната провинция, само че те би трябвало да бъдат авансово утвърдени от Върховния съд.

След въведената възбрана за събирания на повече от 10 души и наложителното затваряне на всички действия половин час след среднощ в този момент се вкарва още веднъж вечерен час от 1 до 6 сутринта.

Той ще засегне 80% от жителите на Каталуния и ще е в действие до момента в който честотата на заразяване е по-голяма от 400 случая на 100 000 поданици.

Петата вълна на пандемията в Испания се разраства най-вече измежду младите като междинната стойност за страната е към този момент над 500 случая на 100 000 поданици. Последно такива индикатори бяха регистрирани на 12 февруари.

Правителството на Балеарските острови също обмисля въвеждането на вечерен час, а това на Естрамадура разгласи, че ще освободи от съблюдаване на наложителните ограничаващи ограничения единствено хората с цялостна имунизация. Вечерен час бе въведен и в района на Валенсия, обмисля се в Кантабрия и се чака решението на Върховния съд за Канарските острови.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР