Върховният съд на Испания даде между 9 и 13 г.

...
Върховният съд на Испания даде между 9 и 13 г.
Коментари Харесай

Кратки новини

Върховният съд на Испания даде сред 9 и 13 година затвор на девет водачи на Каталуния по отношение на несполучливия опит за оповестяване на самостоятелност на богатия испански район през октомври 2017 година Нито един от тях не е наказан за протест - най-тежкото обвиняване. Други трима са наказани единствено по обвинявания в непокорство и няма да лежат в пандиза. Новината провокира нови митинги в Барселона

Елизабет ІІ: Работим за Брекзит през октомври

Приоритетът на английското държавно управление е да изведе Англия от Европейски Съюз на 31 октомври. Това разгласи в речта си пред Народното събрание на Обединеното кралство кралица Елизабет II, която показа целите на консервативното държавно управление на премиера Борис Джонсън. По време на речта си Елизабет II засегна най-вече вътрешната политика на страната, само че въпреки всичко разгласи още, че Англия ще продължи да играе водеща роля в международните каузи.

Правителството в Еквадор отстъпи

Правителството на Еквадор, представителите на коренното население и протестиращите се споразумяха за анулацията на дотациите за гориво, което докара до преустановяване на националните митинги. След продължителни диалози с протестиращите държавното управление на Ленин Морено анулира спорното разпореждане, което провокира бурни митинги. Местните организации за отбрана на човешките права оповестиха, че по време на митингите са починали 7 души и минимум 1000 души са били ранени.

Трима българи починаха в Чикаго

В събота към 17 часа в жилищна постройка в Чикаго 67-годишен поляк, пенсиониран строителен служащ, който живеел от 15 години в този блок, излязъл от своя апартамент и отишъл до жилището на съседите си българи, които вечеряли. Открил пукотевица и умъртвил на място четирима, единият от които е американец, другар на фамилията. След това се качва на горния етаж и прострелва друга своя съседка - 53-годишна полякиня. Според локалната полиция стрелецът е с психологични проблеми.

Поляците избраха досегашната власт

На парламентарните избори в Полша ръководещата партия " Право и правдивост " на Ярослав Качински побеждава със забележителна преднина - 45,8 % от гласовете, сочат формалните резултати от 72 на 100 от изборните региони, оповестени в понеделник от изборната комисия. Най-голямата опозиционна групировка " Гражданска коалиция " се класира втора с 25,5 % поддръжка.


Тунис има нов президент, откакто самостоятелният политик Каис Саид, закостенял професор по конституционно право, завоюва повече от 72% от гласовете на втория тур на вота. Победата му се преглежда като наказване от страна на гласоподавателите за политическата класа на арабската държава
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР