Върховният представител на Европейския съюз по външните работи Жозеп Борел

...
Върховният представител на Европейския съюз по външните работи Жозеп Борел
Коментари Харесай

Борел не изключва възможността съюзниците да изпратят на Киев и изтребители

Върховният представител на Европейския съюз по външните работи Жозеп Борел не би се изненадал, в случай че страни като Съединени американски щати и Германия в последна сметка трансформират позицията си за доставяне на Украйна с бойни самолети, съобщи ДПА, представени от Българска телеграфна агенция.

Доставката на съществени бойни танкове на Киев в началото също беше доста противоречива, сподели Борел пред публицисти в Брюксел, преди днешната среща на високо ниво ЕС-Украйна в Киев.

В последна сметка обаче беше реализирана договореност и тази „ алена линия “ беше премината, сподели Борел. Всички оръжейни доставки за Украйна досега бяха съпроводени с предизвестия за евентуалния риск от по-нататъшно ескалиране на спора с Русия, добави Борел.

Първият посланик на Европейски Съюз не отговори дали той персонално поддържа доставката на бойни самолети. „ Моята работа е да се пробвам да реализирам консенсус и един от най-хубавите способи за това е да не заемам позиция, която може да го заплаши “, сподели Борел.

Министър-председателят на Полша Матеуш Моравецки неотдавна сподели, че е отворен за концепцията на Украйна да бъдат изпратени бойни самолети.

Германия и други страни обаче, откакто дадоха обещание да снабдят Украйна с съществени бойни танкове, с цел да й оказват помощ да се отбрани против съветското настъпление, отхвърлиха концепцията за доставки на бойни самолети за Киев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР