Върховният представител на ЕС за външната политика Жозеп Борел заяви

...
Върховният представител на ЕС за външната политика Жозеп Борел заяви
Коментари Харесай

Борел: Русия трябва да бъде принудена да плати за разрушенията в Украйна

Върховният представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел съобщи през днешния ден, че ще изследва дружно с сътрудниците си от Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) всички законни благоприятни условия " Русия да бъде принудена да заплати за разрушенията в Украйна, съобщи Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Той приказва в полския град Лодз, където се събраха външните министри от страните от ОССЕ.

„ Иззели сме близо 20 милиарда евро от олигарси и лица, подкрепящи Русия, и направляваме към 300 милиарда евро финансови активи на Руската централна банка ”, посочи Борел.

И добави, че тези пари би трябвало да се употребяват за възобновяване на Украйна.

Полша, която сега е ротационен ръководител на ОССЕ, отхвърли да допусне на своя територия съветския външен министър Сергей Лавров. Москва назова това решение провокационно и бе принудена да прати в Лодз своя дипломат към Организацията.

Жозеп Борел твърдо осъди експанзията на Русия против Украйна, като съобщи, че тя е нарушаване на интернационалното право и на правилата на ОССЕ. 

„ Русия докара войната в Европа, подкопа устава на Организация на обединените нации и не зачете интернационалните задължения “, сподели посланик номер,1 на Европейски Съюз.

Той добави, че Европа и светът имат потребност от нов ред за сигурност, откакто Русия тотално е разрушила предходния.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР