Върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Жозеп

...
Върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Жозеп
Коментари Харесай

Жозеп Борел: Свободата на медиите е важен принцип, залегнал в основите на ЕС

Върховният представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел съобщи, че е належащо да се работи за отбраната и одобряването на съществени права, като свободата на изложение и плурализма на медиите на Западните Балкани, съобщи организация Бета, представена от Българска телеграфна агенция.

По време на пандемията от ковид на Западните Балкани, в Европейски Съюз и по целия свят се развиха дезинформациите, уточни Борел на откриването на първата Конференция за медийна просветеност Европейски Съюз - Западни Балкани през вчерашния ден и добави, че е нужен световен ангажимент за справяне с дезинформациите.

"Трябва да бъдат открити източниците на дезинформация и на жителите да бъдат предлагани сигурни, точни и своевременни обстоятелства. Трябва да се работи за отбрана и одобряване на съществени права като независимост на изразяването и плурализъм на медиите ", сподели Борел.

"Медийната просветеност, окуражаването на младите, укрепването на гражданското общество и свободата на медиите са значими правила, залегнали в основите на Европейски Съюз и консолидираното в Европейски Съюз ", сподели той.

Европейски Съюз не е цялостен без Западните Балкани, сподели в края на изявлението си Борел.

Първата Конференция за медийна просветеност Европейски Съюз - Западни Балкани е проведена от делегацията на Европейски Съюз в Сараево, EEAS Stratcom Task Force и организацията "Защо не " от Босна и Херцеговина.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР