Върховният комисар на ООН за бежанците Филипо Гранди определи войната

...
Върховният комисар на ООН за бежанците Филипо Гранди определи войната
Коментари Харесай

Сирия - най-големият провал след Втората световна

Върховният комисар на Организация на обединените нации за бежанците Филипо Гранди дефинира войната в Сирия като „ най-големия политически неуспех след края на Втората международна война “. Той сподели това на втората интернационална конференция „ В поддръжка на бъдещето на Сирия и района “, която се организира през днешния ден и на следващия ден в Брюксел.

При откриването на конференцията, в която вземат участие 85 страни и организации, Филипо Гранди съобщи: "Свидетели сме на един от най-големите политически провали в интервала след Втората международна война. Затова е значимо в този момент, когато се опитваме да преодолеем този неуспех, да забележим по какъв начин да поддържаме силите на тези, които страдат, по най-хубавия метод при тези условия – било бежанци или не. "

След 7 години спор филантропичната обстановка в Сирия продължава да се утежнява, акцентира еврокомисарят по въпросите на филантропичната помощ и ръководството на рецесии Христос Стелианидис и добави, че над 13 милиона сирийци се нуждаят от филантропична помощ.

В тази връзка еврокомисарят по разширението и политиката на добросъседство Йоханес Хан съобщи: "Ще работим тъй че макар всички учредения за обезсърчение, да продължим да поддържаме отворени пътищата за вярата ", съобщи БНР.

Конференцията има за цел да активизира филантропична помощ в Сирия и в прилежащите страни при влошаващата се обстановка с навлизането на страната в осмата година от войната. 13 милиона сирийци се нуждаят от такава помощ, а над 5 милиона са напуснали страната от началото на военните дейности.

През днешния ден фокусът ще бъде подложен върху разговора с неправителствените организации от Сирия и района, като в конференцията ще вземат участие представители на над 200 такива организации. Европейският съюз е най-големият донор за Сирия и района. За предходната година той е обезпечил над 5 милиарда евро, а до края на 2020 година се чака да даде още близо 3,5 милиарда евро.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР