Върховният касационен съд (ВКС) потвърди решението на Военно-апелативния съд за

...
Върховният касационен съд (ВКС) потвърди решението на Военно-апелативния съд за
Коментари Харесай

ВКС оправда Николай Ненчев по делото за „Интендантско обслужване”

Върховният касационен съд (ВКС) удостовери решението на Военно-апелативния съд за оправдаване на някогашния министър на защитата Николай Ненчев и някогашния шеф в Министерството на защитата Венислав Цанов по делото за „ Интендантско обслужване ”.
 
Двамата бяха упрекнати в съучастничество в тежко длъжностно закононарушение, довело до загуба за повече от 250 000 лв., напомня.

 
Ненчев бе упрекнат за това, че като настоящ министър в интервала 16 декември 2014 година - 26 януари 2015 година е склонил съзнателно шефа на Дирекция „ Инвестиции в защитата ” Венислав Цанов да не извърши свои отговорности по Закона за публичните поръчки. Цанов трябвало да осуети подписването на контракт с участник, спечелил поръчка за правене на военно облекло. Целта била състезанието да бъде извоюван от втория класиран - „ Интендантско обслужване ” ЕАД, тъй като по този начин било дадено от самия министър пред управлението и служащите на сдружението.
 
Цанов пък отговаряше пред съда поради забавяне за оповестяването на класирането и спечелилия. Освен това, той не сключил съответния контракт. Направил това, с цел да резервира поста си, откакто Ненчев го заплашил с уволняване.

 
Целта на двамата съучастници била реализирана, твърдеше прокуратурата. „ Интендантско обслужване ” ЕАД сключило Рамково съглашение за доставка на военно облекло и два следващи контракта, по които Министерство на защитата е платило цена, по-висока с близо 260 000 лв. от първичната.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР