Върховният касационен съд (ВКС) потвърди решението на Апелативен съд-Велико Търново,

...
Върховният касационен съд (ВКС) потвърди решението на Апелативен съд-Велико Търново,
Коментари Харесай

Окончателно: Условната присъда за бившия кмет на Тетевен Милен Милев

Върховният касационен съд (ВКС) удостовери решението на Апелативен съд-Велико Търново, с което някогашният кмет на Тетевен Милен Милев бе наказан на две години условно поради заграбване на пари от общинска фондация, оповестиха от съда. Решението не предстои на обжалване.

Делото бе формирано на 3 август 2015 година, само че му бе даден ход в Окръжен съд-Ловеч на идната година. Първоначално бяха повдигнати обвинявания, с изключение на на Милев и заместникът му Детелин Пърлев, на основната счетоводителка на общината Ирена Тихолова и на приятелката на някогашния кмет Биляна Василева. Наказателното произвеждане против тях бе прекъснато заради изтекла отминалост.

С присъда на Окръжен съд-Ловеч Милев е приет за отговорен за това, че в интервала 15 април 2009 година - 29 декември 2009 година в Тетевен при изискванията на продължавано закононарушение и в качеството си на длъжностно лице - ръководител на Управителния съвет на Общинската фондация „ Тома Васильов “, присвоил чужди пари, благосъстоятелност на фондацията, като присвоеното имущество е в огромни размери.

С въззивното решение на Апелативен съд-Велико Търново присъдата е променена в частта по отношение на размера на наказването „ отнемане от независимост “ на Милен Милев - от три на две години, анулирани са наказванията за отнемане от права.

Извършеното действие от Детелин Пърлев е преквалифицирано, присъдата е отменена в неоправдателната част и производството е прекъснато поради изтекла отминалост.

Окончателно: Условната присъда за някогашния кмет на Тетевен Милен Милев 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР