Върховният касационен съд реши окончателноВеселина Гинева от Бургас уморила мъжа

...
Върховният касационен съд реши окончателноВеселина Гинева от Бургас уморила мъжа
Коментари Харесай

17 години затвор за Черна вдовица

Върховният касационен съд реши дефинитивно
Веселина Гинева от Бургас уморила мъжа си с апетит и изхвърлила тялото му в резервоар за боклук

2 година получавала пенсията му

Бившата детска учителка Веселина Гинева, която бе приета за отговорна, че е уморила от апетит безпомощния си брачен партньор през 2014 година в Бургас, ще лежи 17 година в пандиза. Това реши дефинитивно Върховният касационен съд. Висшите магистрати оправдаха старата жена единствено по обвиняването, че убийството е било осъществено с користна цел.

Гинева две години е получавала пенсията на към този момент мъртвия инж. Димитър Миразчиев, преди да бъде уличена в закононарушението. От май 2013 година до август 2014 година дамата е държала под ключ в дома им в бургаския кв. “Лазур” 83-годишният пенсионер, като го е лишавала от вода, храна и медикаменти. Няколко пъти той търсил помощ от съседите с бележки. В тях пишел, че Веселина не го пуска на открито и не му дава да яде. Старецът хвърлял листчетата през прозореца, само че те падали пред блока и Веселина ги прибирала.

“Той заречен да не вика и я молел да не заковава прозорците, с цел да влиза чист въздух, само че тя преднамерено ги заковала”, описаха комшии.

Издевателствата над Димитър Миразчиев траяли, до момента в който той умрял. На комшиите Гинева обяснила, че е отишъл в старешки дом. Тялото на мъжа беше намерено през 2016 година, а малко по-късно учителката беше задържана.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР