Върховният касационен съд определи делата и мерките на задържаните за

...
Върховният касационен съд определи делата и мерките на задържаните за
Коментари Харесай

В Пловдив ще се гледат делата на задържаните за нападението в Роженския манастир

Върховният касационен съд дефинира делата и ограниченията на арестуваните за нападението над духовник и опита за грабеж в Роженския манастир да се гледат от Районен съд - Пловдив, оповестиха от Върховен касационен съд.

Четирима души са в ареста поради нахлуването в Роженския манастир по-рано тази седмица, като са им повдигнати обвинявания за обир, кражба и заличаване на охранителни камери. Срещу единия обвинен е повдигнато обвиняване за държане на огнестрелно оръжие без съответно позволение, откакто при обиск в дома му е открит газов револвер, модифициран в военен.

Двама от арестуваните са на 16 и 17 годни. Единият от задържаните пък е юрист от Сандански, а четвъртият е човек, който от дълги години живеел в чужбина, бил у нас на посетители при познати. " По оперативна информация в Роженския манастир те са търсили богатство. По една от легендите там има богатство, прикрито през 1901-ва година ", съобщи през вчерашния ден Весела Стоилова от прокуратурата в Благоевград.

Вчера трябваше да се гледат делата за ограниченията за неотклонение на арестуваните, за които прокуратурата изиска да останат в ареста, само че всички съдии от Районен съд - Сандански са си създали самоотвод поради това, че са работили професионално с един от обвинените, който е юрист. Това наложи Върховният касационен съд да дефинира кой еднакъв по степен съд да гледа делата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР