Върховният касационен съд окончателно осъди, по обвинение на Окръжната прокуратура

...
Върховният касационен съд окончателно осъди, по обвинение на Окръжната прокуратура
Коментари Харесай

20 години затвор за убийство във Ветово

Върховният касационен съд дефинитивно осъди, по обвиняване на Окръжната прокуратура в Русе, мъж за причиняване на гибел на съгражданин , оповестиха от обвиняването.

След разглеждане на делото от три правосъдни инстанции, причинителят е приет за отговорен и е наказан по повдигнатото му от прокуратурата обвиняване. Съдът е признал обвиненият за отговорен за това, че на 20 септември 2018 година във Ветово съзнателно умъртвил мъж на 57 години, като гибелта е настъпила на 10 октомври 2018 година

Обвиняемият е бил осъждан, в това число и за ликвидиране през 1997 година Пострадалият също бил осъждан неведнъж за осъществени закононарушения. След изтърпяване на наказванията си и двамата живеели във Ветово.

Пострадалият злоупотребявал с алкохол, живеел като друмник, бил свадлив и отправял обиди и закани към инцидентни минувачи. На 20 септември 2018 година той пиел алкохол на площадка пред магазин в града.

По същото време майката и сестрата на подсъдимия пристигнали да пазарят. Като ги видял, той почнал да ги псува и наскърбява . В ръката си държал нож и споделил, че ще го убие и ще му вземе дамата.

Подсъдимият схванал за случая. Ядосан от това и под влияние на алкохол, вечерта отишъл при него и му нанесъл побой с дървена пръчка . В резултат му предизвикал черепно-мозъчна контузия, довела до смърта му.

За осъщественото закононарушение Окръжен съд-Русе е осъдил мъжът на пожизнен затвор, като това наказване е доказано от Апелативен съд-Велико Търново.

Върховният касационен съд е изменил присъдата, като е понижил наложеното наказване от пожизнен затвор на 20 години отнемане от независимост при първичен непоколебим режим.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР