Върховният европейски представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел

...
Върховният европейски представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел
Коментари Харесай

Борел се надява ЕС да бъде единен срещу Русия

Върховният европейски представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел изрази през днешния ден очакване външните министри от Европейски Съюз да бъдат единни и решителни при разискването на реакцията на последните дейности на Москва, съобщи Българска телеграфна агенция.

Ясно е, че Москва е поела в посоката на борба с Европа, казусът с Алексей Навални е ослепителен образец за нарушуние на съветските задължения. Руската страна отхвърля да вземе поради решението на Европейския съд по правата на индивида за Навални, означи Борел. При идването си за присъединяване в днешното съвещание на Съвета на Европейски Съюз по външни работи той не посочи дали ще се възползва от правото си самичък да предложи наказания против съветски представители.

Очаква се европейските външни министри да обсъдят опцията наказания да бъдат наложени на директно виновните за нарушаването на човешките права в Русия. За да вземе решение, Съветът на Европейски Съюз би трябвало да реализира единогласие. В края на тази седмица връзките с Русия ще бъдат разисквани и от Европейския съвет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР