Върховният административен съд удовлетвори жалбата на “Демократична България от 5

...
Върховният административен съд удовлетвори жалбата на “Демократична България от 5
Коментари Харесай

ВАС удовлетвори жалба на “Демократична България” от 5 август



Върховният административен съд удовлетвори жалбата на “Демократична България ” от 5 август и анулира наредбата на Централната изборна комисия, че документите, с които партиите дефинират свои членове в районните изборни комисии се показват само саморъчно подписани.

Върховният административен съд е изпратил на ЦИК за ново изговаряне по проблема, с който би трябвало да позволи и потреблението на електронен автограф.

" Демократична България " е поредна във връзка с равноправното потребление на електронния автограф в целия избирателен развой и по тази причина оспори както пред ЦИК, по този начин и пред Върховен административен съд дискриминационната наредба на ЦИК.

Демократична България се основава на правилник на Европейски Съюз от 2014 година, че “правната мощ на квалифицирания електронен автограф е равностойна на тази на саморъчния автограф ”, както и на това, че на парламентарните избори през ноември предходната година Административен съд Стара Загора анулира отхвърли на ЦИК да записва листите на Демократична България, подадени с електронен автограф и по този начин удостовери директното деяние на регламентите на Европейски Съюз в България.

Четвърто поделение на Върховен административен съд анулира решението на ЦИК в частта му за хартиените подписи и изисква тя да промени напътствията си съгласно претекстовете на правосъдното решение. Също по този начин Върховен административен съд изпраща преписката на Централната изборна комисия за ново изговаряне при съблюдаване на напътствията, дадени в претекстовете на актуалното решение.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР