Върховният административен съд със свое решение потвърди наложената от Регионалната

...
Върховният административен съд със свое решение потвърди наложената от Регионалната
Коментари Харесай

Биоцентралата в Труд остава затворена, реши ВАС

Върховният административен съд със свое решение удостовери наложената от Регионалната ревизия по околната среда и водите - Пловдив  насилствена административна мярка, с която през октомври предходната година беше спряна активността на Централата за произвеждане на електрическа сила от възобновими източници посредством косвено потребление на биомаса в пловдивското село Труд.

С окончателното си решение Върховен административен съд анулира решението на Административен съд – Пазарджик и отхвърля жалбата на сдружението против наложената мярка.

Най-тежката административна мярка беше наложена от екоинспекцията за попречване отрицателното влияние върху човешкото здраве заради разпространяването на миризми от индустриалната активност на предприятието и имаше необятен публичен отзив.

Срокът на деяние на насилствената административна мярка е до предприемане от страна на сдружението на нужните ограничения да не бъдат допускани при никакви условия миризми и газови излъчвания от процесите на предпазване на първични материали и течна секта от ферментационния артикул и след удостоверение от министъра на опазването на здравето, че липсва заплаха за здравето на хората.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР